Zöldfalak, élő fák, közösségi konyha, játszósarok a gyerkőcöknek - Íme egy hamisítatlan közösségi bankfiók, a pezsgő üzleti és kulturális élet jegyében

Magazin

írta: ecolounge
2017/01/18

Magnet Közösségi Bank többek között a társadalmi felelősségvállalásáról és fenntarthatóság iránti elkötelezettégéről ismert, immár hatodszorra büszkélkedhet az Év Társadalmilag Felelős bankja címmel. Ez a szemlélet azonban nemcsak a pénzügyek kezelésében, hanem bankfiókjaik kialakításában is kiemelt szerepet kap.

Amellett, hogy a Bank komoly figyelmet szentel az ügyfél-elégedettségnek, fontosnak tartja azt is, hogy bankfiókjainak hangulata kellemes, inspiráló legyen, és lehetőséget teremtsen a közösségi életre, a találkozásokra és eszmecserékre. Újabb és újabb közösségi tereket hoznak létre, ahol nemcsak a banki ügyeket intézhetjük, de egy kicsit felüdülhetünk a városi forgatagban.

Legutóbb Székesfehérváron nyitották meg új Közösségi Pontjukat, mely egyúttal közösségi iroda is. Ez a dunakeszi és solymári után a harmadik vidéki bankfiók, melynek egyben nem titkolt célja a pezsgőbb üzleti és kulturális élet támogatása.

Budapesten, az V. kerületi Balassi utcában is nemrégiben nyílt hasonló közösségi helyszín, ahogy arról korábban hírt adtunkAz újraértelmezett belvárosi fiókban, mely egyben civileket támogató közösségi pont is, fair trade biokávézó várja a betérőket. Itt az újratervezés során fontos szempont volt, hogy a bank és a kávézó organikus egységet alkosson, emellett megszűnt a banki tanácsadó és az ügyfelek között húzódó pult, helyette a banki kollégák és vendégeik közös képernyőt néznek. Így az ügyfelek is megtanulhatják, hogyan intézhetik tranzakcióikat a NetBankon keresztül.

Pozsonyi Gábor, a MagNet Bank vezérigazgató-helyettese nemrég így nyilatkozott a helyről: „Számomra az újragondolt Közösségi Pont legfontosabb vonása az a fesztelenség, amit ügyfél és bank között meg tud teremteni. Tulajdonképpen erről szól a közösségi bankolás. Tudatosan nem használom a bankfiók kifejezést, mert kollégáimmal olyan helyet álmodtunk meg, ahol valódi élményt jelent nemcsak pénzügyeket intézni, de ahova magunk is szívesen betérnénk, ha üzleti reggelihez keresnénk helyszínt, vagy épp a gyerekeinkkel innánk meg egy forró csokit, mikor már átfáztunk a szomszédos Olimpia Park játszóterén.”

Az enteriőr kialakítása mindkét helyszínen Nikoletti Petra és a Térkultúra csapatának munkáját dicséri, és egyben tükrözi a bank elhivatottságát a zöld és civil projektek támogatása iránt. A berendezés különlegessége a zöldfal, és az, hogy szokatlan módon élő fákkal is találkozhatunk mindkét fiókban. A pesti fiók utcájában emelllett két magas kőrist ültettek a környékbeli közösség számára. A környezetbarát szemlélet jegyében arra is törekedtek, hogy minél több természetes és újrahasznosított anyagot használjanak, így a pesti fiókban a székek többsége például újrahasznosítptt PET-palackól készült. A gyerekekre is gondolva formabontó játéksarkot hoztak létre itt. A székesfehérvári iroda 14 munkaállomással és egyedi design-bútorokkal várja a szabadúszókat, vállalkozókat, akik alkalmilag vagy akár rendszeresen szeretnének ebben a kellemes környezetben dolgozni. Az infrastruktúra kialakításánál az volt a cél, hogy minden körülmény ideális legyen a szellemi alkotáshoz, így rendelkezésünkre áll wifi, szkenner, nyomtató, lehetőség van tárgyalóbérlésre, és közösségi konyha valamint zárható szekrények biztosítják a kényelmet. A hely akadálymentes és kutyabarát.

„Ezúttal egy olyan innovációs műhelyt álmodtunk meg, ahol startupper-ek, társadalmi vállalkozók és civil szervezetek kooperálnak, ahol környezetileg és társadalmilag hasznos projektek születnek, melyeket egyébként bankként is örömmel finanszíroznánk.”vallja Pozsonyi Gábor, a MagNet Bank vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés (X)

forrás: magnetbank.hu

A rovat új hírei

Hasonló

Minikertekkel a szemetelés ellen

Minikerteket alakítanak ki az utcai szemétgyűjtők köré Amszterdamban, ezzel próbálják meg eltántorítani az embereket attól, ...