Díjat nyertek a Tetra Pak termékei

Hír

2015/06/16

Két, a környezeti terhelés csökkentésére kifejlesztett Tetra Pak italos karton is díjat nyert a világ legrangosabb csomagolási versenyén, a WorldStar Awardson. A nemzetközi zsűri a fenntarthatósági díj arany fokozatát is a Tetra Paknak ítélte a cukornád alapú polietilénnel készült csomagolásért.

WorldStar Awards 2015.

Idén a világ 37 országából összesen 265 nevezés érkezett a WorldStar Awardsra. A rangos verseny értékelésénél a zsűri többek között az alapján döntött, hogy a csomagolás mennyire védi a tartalmat, mennyire könnyen kezelhető, tölthető, nyitható és zárható, mennyire vonzó, milyen a grafikai tervezése, a gyártás minősége és milyen környezetvédelmi tulajdonságokkal rendelkezik. Az idén májusban, Milánóban megrendezett díjátadó ünnepségen a Tetra Pak ismét sikeresen szerepelt, és két terméke is rangos elismerésben részesült.

A Tetra Top® csomagolást azért díjazta a zsűri, mert egyensúlyt teremt funkcionalitás és fenntarthatóság között. A kényelmes fogás és modern forma mellett a doboz kialakítása lehetővé teszi, hogy a műanyag tetőt egy nyomással egyszerűen elválasszák a kartontrészről, ezzel is tovább egyszerűsítve a csomagolás szelektív gyűjtését.

A Tetra Pak 2015-ös nemzetközi felmérése szerint a fogyasztók 80%-a törekszik arra, hogy minél több anyagot gyűjtsön vissza szelektíven. A fogyasztói oldalon megnövekedett újrahasznosítási igényt látva fejlesztette ki a vállalat a leválasztható tetejű Tetra Top csomagolóanyagot, amely Svédországban, Dániában, Olaszországban, Észtországban, Finnországban és Japánban már forgalomba került.

A cukornád alapú, alacsony sűrűségű (LDPE) műanyag felhasználásával készülő Tetra Prisma® Aseptic 1000ml kartondoboz FSC® (Forest Stewardship Council®) tanúsítású papír felhasználásával 78%-ban megújuló alapanyagból készül, emellett pedig 100%-ban újrahasznosítható. Ez a csomagolás nyerte el a verseny fenntarthatósági díjának arany fokozatát is.

Miért fontos a fenntartható csomagolás a gyártóknak?
„Tudjuk, hogy a fogyasztók szeretnének egyre többet tenni a környezetért és azokat a márkákat keresik, amelyek segítik őket ebben” – mondta Charles Brand, a Tetra Pak kereskedelmi alelnöke. „Ügyfeleinkkel olyan innovatív megoldások fejlesztésén dolgozunk, amelyek kielégítik ezeket a fogyasztói igényeket, és végtelenül büszkék vagyunk arra, hogy idén két csomagolóanyagunk is WorldStar díjat nyert ” – tette hozzá.

forrás: Tetra Pak

A rovat új hírei

Hasonló

A nyitottság megvan

Nyitottak a környezetvédelemre a magyarok, mégsem zöld szemlélettel vásárolnak.

Helló dobozos!

A Tej Napja alkalmából, az italos kartonokról beszélgetünk Baka Évával és Molnár Zitával.