Éheznek a tenger tehenei, kézzel etetik őket Floridában

Hír

írta: MTI
2021/12/11

Floridában már kézből etetik az éhező lamantinokat, a "tenger teheneit". Erre azért van szükség, mert a szennyezett víz miatt miatt kipusztult a természetes táplálékuk, egyre nagyobb számban pusztulnak a tengeri emlősök.


A lamantinokat télen melegebb vizekbe vándorolnak, ahol tengeri fűvel táplálkoznak. Azonban a szennyezett víz miatt Florida Atlanti-óceán felé eső partvidékén nagyon elszaporodtak az algák, és emiatt kipusztult a tengeri fű, a lamantinok pedig élelem nélkül maradtak. Az állam adatai szerint idén több mint ezer lamantin pusztult el.

Helyi környezetvédelmi aktivisták - köztük az Indian River megye Tiszta Víz Koalíciójának elnöke - arról számoltak be, hogy nap mint nap látják az éhező lamantinok szenvedését, ami szívszorító. Ezért úgy döntöttek, hogy más intézkedések mellett elkezdik a lamantinok kézből etetését is. A floridai törvényhozás eközben 8 millió dollárra emelte a lamantinmentés éves támogatását.

A veszélyeztetett faj legutóbbi légi számlálásakor már csak mindössze 5700 példányt találtak az állam partvidékén. Az elmúlt öt évben átlagosan 500 lamantin pusztult el évente. Összehasonlításképpen 2001-ben mindössze 325 lamantin tetemét találták meg, és halálukat főként a hajók okozták.

Összefogtak az állatvédők a lamantinok megmentéséért:


Kép forrása: pixabay.com / Szerző: PublicDomainImages

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló