Még a cápák is halálra fagynak, olyan hideg van az Egyesült Államokban

Hír

írta: MTI
2017/12/30

Greg Skomal tengerbiológus szerint a rendkívüli hidegben egész egyszerűen befagytak a cápák kopoltyúi, ami rövid időn belül az állatok pusztulásához vezetett. A rendkívüli hideg még hetekig húzódhat az USA-ban.

Az Egyesült Államok középnyugati és keleti parti szövetségi államaiban rendkívüli a hideg és sok helyütt eddig - és várhatóan továbbra is - rekord mennyiségű hó hullik. Elsősorban Illinois államban és Pennsylvaniában, valamint Ohio egyes vidékein 60-80-90 centiméteres hótakaró borítja a tájat. Erie városában például 155 centiméternyi hó hullott.

A keleti partokat a sarkvidék felől érkező hideg árasztotta el, és a meteorológusok arra számítanak, hogy a következő hetekben még fagyasztóbb hideg lesz. Ez - mint azt Greg Skomal tengerbiológus elmondta a The New York Times munkatársainak - veszélyes a tenger élővilágára is. A héten a massachusettsi Cap Cod környékén három rókacápa tetemére bukkantak. A kopoltyúsok kisodródtak a part közelébe, és ott megfagytak. A tudós szerint a rendkívüli hidegben egész egyszerűen befagytak a kopoltyúik. "Ezek a kopoltyúk nagyon érzékenyek és ha megfagynak, ez rövid időn belül az állat pusztulásához vezet" - mondta Skomal.

A rendkívüli hidegről Donald Trump amerikai elnöknek is mondanivalója támadt, egy Twitter-bejegyzésben azt írta: "meglehet, a keleti parton a valaha volt leghidegebb szilveszteri napnak nézünk elébe. Talán hasznunkra válna valamicske a régi jó globális felmelegedésből".

In the East, it could be the COLDEST New Year’s Eve on record. Perhaps we could use a little bit of that good old Global Warming that our Country, but not other countries, was going to pay TRILLIONS OF DOLLARS to protect against. Bundle up!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2017. december 29.

Trump korábban kijelentette, hogy a globális felmelegedést Kína találta ki, hogy gyengítse az Egyesült Államok gazdasági versenyképességét.


forrás: MTI

A rovat új hírei

A rovat legolvasottabbjai