Fenntarthatósági díjat nyert a WWF és a TRAFFIC projektje

Hír

2018/09/17

Fontos díjjal ismerték el a WWF Magyarország és a TRAFFIC közös nemzetközi projektjét, a Duna-régió fenntartható fejlődéséért dolgozó LENA-t.

A "LENA - Helyi Gazdaság és Természetvédelem a Duna Régióban" című INTERREG projekt 2018. szeptember 12-én elnyerte a Német Regionális Fenntarthatósági Stratégiák Hálózata (German Regional Sustainability Strategies Network, röviden RENN) "Projekt Fenntarthatóság 2018" díját. A díjátadó ceremóniára Berlinben került sor.

A LENA projekt gazdája a WWF, a világ egyik legnagyobb természetvédelmi szervezete és a TRAFFIC, a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmét ellenőrző hálózat, amelyet a WWF és a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) hozott létre.

A LENA projektet - negyven német és egy másik nemzetközi díjazottal együtt - több mint 450 pályázó közül választották ki, nyereményként pedig 1000 euróval jutalmazták amellett, hogy megkapta a "Fenntartható Projekt 2018" minősítést. Ezzel együtt a nyertesek a RENN regionális hálózatának tagjaivá váltak, melynek köszönhetően még jobban felhívhatják a közvélemény figyelmét projektjükre, nyilvános párbeszédeket kezdeményezhetnek, és további támogatókat szerezhetnek.

A WWF Magyarország és a TRAFFIC a "LENA - Helyi Gazdaság és Természetvédelem a Duna Régióban" című INTERREG projektet hét dunai ország 12 partnerével (Bulgária, Németország, Magyarország, Horvátország, Románia, Szerbia és Szlovénia) és 11 védett területtel együttműködve valósítja meg.

A LENA projekt legfőbb célja a védett természeti területek megőrzésére, fenntartható használatára irányuló közös és integrált szemlélet erősítése az érintett szakpolitikák területén - elsősorban a Dunához és mellékfolyóihoz kapcsolódó Natura 2000 területeken -, továbbá új, fenntartható jövedelemszerzési lehetőségek megteremtése a természeti erőforrásokon alapuló gazdaságokban.

A projekt egyik eleme a már bevált "FairWild" szabvány használata a kereskedelmi céllal gyűjtött gyógynövények jobb erőforrás-kezeléséért. Mindez hozzájárul az érintett helyi közösségek megélhetési forrásainak fejlesztéséhez is.

A LENA projekt hivatalos honlapja: http://www.interreg-danube.eu/LENA

A LENA projekt Facebook oldala: https://www.facebook.com/lenadanube/


Kép forrása: LENA facebook oldala, szerző: Alexander Ivanov / WWF

 

forrás: WWF

A rovat új hírei

Hasonló