Hajdú-Bihar megye az energiatudatos óvodák versenyének győztese 2016-ban

Hír

2016/11/19

A rajzverseny nyertesei és az óvodáik olyan fejlesztő jétékokat kaptak ajándékba, amelyek a környezettudatosságra, környezetvédelemre és a víz takarékos felhasználására tanítják meg a gyerekeket minden korosztályban.

Idén első ízben vehettek részt óvodapedagógusok az Ariston és az Energiaklub ingyenes energiatudatossági képzésén országszerte. Az egynapos tréningek keretében a szakemberek olyan korszerű képzést és segédanyagokat kaptak, amelyek használatával az óvodai foglalkozások színesebbek és érdekesebbek lettek. A képzéssel az Ariston Thermo célja az volt, hogy már óvodás korosztályban megkezdje a szemléletformálást és játékosan tanítsa takarékosságra a felnövekvő nemzedéket a pedagógusok segítségével. A szervezők bíznak abban, hogy azok az apróságok, akik ezzel a szemlélettel nőnek fel, később felnőttként takarékosak és tudatos energia felhasználók lesznek.

A tréningre bárki jelentkezhetett aki vállalta, hogy 6 energiatakarékossági foglalkozást tart majd az óvodájában. A három lépcsős országos program második pontjaként egy gyermek rajzversenyt hirdetett meg az Ariston, melynek témája  a víz takarékos felhasználása volt. A képzésen részt vett apróságok számos pályaművet küldtek be, melyeket korosztályonként díjaztak. A 3 és 7 évesek között minden korosztály nyertese Hajdú-Bihar megyei óvodából került ki.

A program harmadik lépcsőjében egy intézményi versenyre hívták az óvodákat, melyben azt az óvodát díjazták, aki a  legtöbb gyermekrajzzal pályázott idén.

Ebben az érdi Pumukli Német Nemzetiségi Óvoda vitte el a pálmát. Mivel azonban náluk a közelmúltban volt teljes energetikai felújítás, igy a nyertes végül az álmosdi óvoda lett. Ők kapták meg az Ariston Velis EVO energiatakarékos és környezetbarát elektromos vízmelegítőt. A készülékkel évente  236 kW energiát valamint hozzávetőleg 11,000  Ft. -ot spórolhatnak a villanyszámlán az álmosdi óvodában.

A  nyereményeket Grzegorz Wojcik, az Ariston Thermo Hungária Kft. Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős country managere adta át Debrecenben, Kismacson és Álmosdon. Mint elmondta: "Fontos, hogy a gyerekek már pici korban megkapják azokat az impulzusokat és alapismereteket, amivel a továbbiakban az energiatudatosság a mindennapjaik részévé válik. Akik már óvodás korban megtanulják takarékosan használni a vizet és akiknek a kis fejében helyére kerülnek a legfontosabb fogalmak, azok otthon a családban is tudatosabbak lesznek mint társaik.”

Az idei képzést tavasszal indította el az Ariston amiben partnere az Energiaklub volt.

2016-ban közel 60 óvoda képviselője vett részt a megyei tréningeken Budapesten, Debrecenben és Miskolcon. Az óvodapedagógusok interaktív segédanyagokat és óravázlatokat is kaptak  a későbbi munkához, ahol játékos formában adták át az ismereteket a gyerekeknek.

A rajzverseny nyertesei és az óvodáik olyan fejlesztő jétékokat kaptak ajándékba, amelyek a környezettudatosságra, környezetvédelemre és a víz takarékos felhasználására tanítják meg a gyerekeket minden korosztályban.

A játék nyerteseiről a linken, az Ariston weboldalán lehet tájékozódni.


Kép forrása: Ariston

A rovat új hírei

Hasonló