Kukorica gyomirtót vontak ki a forgalomból

Hír

írta: MTI
2018/06/03

Elrendelte a Genezis feliratú, Romániából származó Adengo kukorica gyomirtó szer kivonását a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), és megtiltotta a forgalomba hozatalát valamint felhasználását, mert a készítmény hatóanyag-tartalma jelentősen eltér az engedélyezettől, így hatékonysága nem megfelelő - tette közzé a hivatal pénteken, a honlapján.

A visszavont terméket 2018. február 15-én gyártották, gyártási száma EV56008965, 5 literes kiszerelésű és a magyar cimke alatt román cimke látható.

Az Adengo gyomirtó szert kukoricában (takarmány és silókukorica) magról kelő egy- és kétszikű gyomok irtására használják.

A készítmény Romániából származó tételeinek hatékonyságát termelői panaszbejelentés alapján kezdte el vizsgálni a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal. A Nébih laboratóriumában végzett vizsgálatok igazolták, hogy a készítmény hatóanyag-tartalma jelentősen eltér az engedélyben foglaltaktól.

A Nébih figyelmezteti a termelőket, hogy a megadott azonosítókkal rendelkező terméket ne használják fel, hanem vigyék vissza a vásárlás helyére! Az intézkedés jelenleg kizárólag az ismertetett konkrét tételt érinti.

címkék:  magyar mezőgazdaság
forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló