Másfél tonnányi - nagyrészt műanyag - hulladékot gyűjtöttek össze önkéntesek a belga tengerparton

Hír

írta: MTI
2019/03/26

Tizedik alkalommal szervezték meg a teljes belga tengerpart, Franciaországtól Hollandiáig húzódó mintegy 80 kilométer hosszú fövenyének megtisztítását a hétvégén.

A belga sajtó beszámolói szerint főként a helyi szörfklubok, valamint környezetvédő civil szervezetek segítségével rendezték meg a tengerpart megtisztítását. A hétvégéi akcióba több vezető beosztású belga és európai uniós politikus, valamint színészek és képzőművészek is bekapcsolódtak.

Az akcióban több mint 7500-an vettek részt, közel kétszer annyian, mint az előző évben. A szervezők tájékoztatása szerint az összegyűjtött szemét javát a műanyaghulladék tette ki, amely rendkívüli mennyiségben található a partokon. Tengervízbe jutva komoly veszélyt jelent az élővilágra, és könnyen bekerül az asztalokra kerülő élelmiszerekbe is.

Ajánljuk figyelmébe a TeSzedd!-et: A 2011 óta megszervezett akció mára Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmává vált. A kampány évről évre növekvő számú résztvevőt ér el, mozgósító ereje Európában is a legsikeresebb környezetvédelmi akcióvá vált.


Kép forrása: Wikipedia

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

Let’s do it! - Vesuvio

Sikeres volt a a Let’s do It! Italy tisztítási akciója. A helyszín ezúttal a Vezúvi Nemzeti park volt.