Potom 2,3 millió dollárért a miénk lehet egy három négyzetkilométeres skóciai sziget postával és iskolával együtt

Magazin

2016/11/15

Skócia úgy tűnik, élen jár az egy országra jutó önellátó szigetek tekintetében, ráadásul ezekhez bárki hozzá is juthat, már ha meg tudja fizetni. Korábban már írtunk Eigg szigetéről, most pedig egy másik különleges helyet mutatunk be, melyet 2, 3 millió dollárért, azaz a jelenlegi árfolyamon 661 390 000 forintért kínálnak eladásra.

A jelenlegi tulajdonos Wilder-család 2013 óta szeretne túladni a szigeten, ez idáig nem sok sikerrel. A várakozást megunva most végre módosítottak ajánlatukon, így már nemcsak egyben, hanem darabokban is meg lehet vásárolni a területet.

Az 1,6 mérföld hosszú és 1,2 mérföld széles Tanera Mor, az idilli Summer Isles (Nyár-szigetek) fő szigete, mely Skócia egyik partmenti városának, Ullapoolnak a közelében fekszik, a skót partoktól másfél mérföldnyire.

A 3 négyzetkilométernyi terület nemcsak festőisége miatt keltheti fel a természetbarátok érdeklődését: köszönhetően a kiépített szélturbináinak, energietikai szempontból teljesen önellátó. Sőt, még saját vízellátórendszere is van. A környezettudatos szemlélet tetten érhető a sziget szélfogórendszerének "kialakításában" is: az elmúlt 15 évben 164 000 őshonos fát ültettek el, melyekkel nemcsak a hullámok által ostromolt, partmenti területeket óvhatják meg, hanem a víz irányából érkező - néha orkán erejű - szél ellen is védekezhetnek.

A szerencsés vásárlót egy hajdani iskola épülete, valamint 9 felújított tanya várja. És bár elsőre úgy tűnhet, a hely némiképp el van zárva a külvilágtól, az internet mellett a tradicionális kommunikációs infrastruktúra is biztosított: van telefonfülke, és postaépület. Sőt, még saját bélyege is van.

Ha valaki nem szeretné mindjárt az egészet egyben, a következő három konstrukció közül választhat: az északi rész három házzal, egy kávézóval és a postával 850.000 dollárba kerül, míg a középső rész két házzal és a sziget legnagyobb strandjával 523.000 dollár. A harmadik verzióba, melynek ára 937,000 dollár, négy ház, valamint két kis sziget - az Eilean Mor és az Eilean Beag - tartozik, valamint egy szintén aprócska árapálysziget. - Amit - figyelembe véve a klímaváltozás okozta tengerszint-emelkedést - valószínűsítjük, hogy grátiszba adhatják.


forrás: treehugger.com

A rovat új hírei

Hasonló