Századvég: az emberek egyik fele a jelen, a másik fele a jövő problémájának tartja az éghajlatváltozást

Hír

írta: MTI
2016/12/23

Az éghajlatváltozást valós problémának látják az emberek, azonban a megkérdezettek fele úgy véli, hogy ez az elkövetkező ötven év gondja, míg ugyanennyien nyilatkoztak úgy, hogy ennek már most is érzik a hatását.

Hidvégi Áron, a Századvég piackutatási igazgatója a cég által készített közvélemény-kutatást ismertette az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában. Elmondta, hogy mivel a klímaváltozás nem érinti az emberek "mindennapi rutinját", ezért a problématérképen hátrébb sorolják azt. A megkérdezettek többsége - 90 százaléka - vélte úgy, hogy az éghajlatváltozás össztársadalmi probléma, és a vidéken élők mondták azt, hogy már most érzik ennek hatását.

A kutatás szerint a megkérdezettek háromnegyede szerint az éghajlatváltozás folyamata visszafordíthatatlan, míg 20 százalékuk véli úgy, hogy megállítható és visszafordítható. A felelősségvállalás szerepére kérdezve a megkérdezettek 43 százalékban az államot, 27 százalékban a vállalati szférát és 18 százalékban a lakosságot jelölték meg.

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló