Természetvédelmi területen termesztett kannabiszt, lebukott a budapesti férfi

Hír

írta: MTI
2020/09/02

Öt palack vízzel, metszőollóval, kötőzőmadzaggal biciglizett egy férfi a főváros XV. kerületében, egy természetvédelmi területen, ahol a Főkert munkatársai kannabiszültetvényt találtak. A rendőrök előállították, hamar kiderült, az eszközök valószínűleg az ültetvény gondozásához  kellettek. A rendőrök letartóztatták a gyanús 42 éves férfit.

A rendőrség közleménye szerint a Főkert munkatársai területrendezést végeztek a természetvédelmi területen, amikor egy bozótos közepén kialakított tisztáson kannabisznak látszó növényekkel teleültetett ültetvényt találtak. Azonnal értesítették a mezőőröket, akik pedig hívták a rendőröket. A mezőőrök visszatartottak egy kerékpárost, aki feléjük tartott, de amikor meglátta őket, próbált elhajtani.

A járőrök igazoltatták a budapesti B. Lászlót, akinél öt palack vizet, metszőollót, kötözőmadzagot találtak, ezért előállították, és kábítószer gyorstesztnek vetették alá, ami pozitív eredményt mutatott.

A férfi elismerte, hogy fogyaszt marihuánát, azt azonban tagadta, hogy köze lenne az ültetvényhez. Azt állította, hogy a metszőollót bicikliszerelésre, a palackozott vizet súlyként, kerékpáros edzéshez használta, a kötözőmadzag pedig véletlenül keveredett a holmija közé.

A területen 58 tő eltérő fejlettségű kannabisznövényt és a tereprendezéshez szolgáló eszközöket foglaltak le. A nyomozók B. Lászlót kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, a bíróság pedig elrendelte a bűnügyi felügyeletét - áll a közleményben.


Kép forrása: pexels.com / Szerző: Aphiwat Chuangchoem

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

Fókuszban az energiaital

Az energiaitalok egy ideig fokozzák a szervezet anyagcseréjét, az ébrenlétet, a teljesítőképességet. De mi a hatásuk ...