Vadászat indult a krokodilokra, miután eltűnt egy horgász Ausztráliában

Hír

írta: MTI
2021/02/15

Megszaporodtak a krokodiltámadások Ausztráliában. Legutóbb egy 69 éves férfinak veszett nyoma az ausztráliai Queensland állam északi részén. A hatóságok két krokodilt öltek le eddig, hogy megvizsgálják az állatok gyomortartalmát.


A nagyjából 3 méteres hüllőt a queenslandi környezetvédelmi és tudományos hivatal emberei fogták be és altatták el vasárnap éjszaka az állam északi partjainál lévő Hinchinbrook-sziget közelében - olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában.

Szombaton már egy másik, négyméteres krokodilt is leöltek a sziget délnyugati részén lévő Gayundah folyónál, nem messze attól a helytől, ahol a férfi eltűnt. A ragadozó gyomrában emberi maradványokat találtak. A rendőrség hétfői közlése szerint már zajlik a második állat gyomortartalmának vizsgálata.

A 69 éves áldozat helyi idő szerint csütörtök kora délután indult horgászni a Gayundah folyóra és egy órán belül kellett volna hazaérnie, ám nyoma veszett. A hatóságok péntek hajnalban találták meg a felborult csónakját, amelyen krokodiltámadásra utaló nyomokat azonosítottak. A szakemberek emberi maradványokra bukkantak a folyóban, mielőtt rátaláltak az első krokodilra.

Queenslandben ez volt a harmadik krokodiltámadás a hónapban. Cairnsben és Weipában két úszót támadtak meg az állatok, de az áldozatok túlélték a szerencsétlen találkozást. A ragadozókat leölték vagy krokodilfarmra szállították.

Az esetről az ausztrál hírműsorok is beszámoltak:


Kép forrása: flickr.com / Szerző: Parks Australia


forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló