Virtuális hajózás a Dunán

Hír

írta: MTI
2015/04/02

Virtuálisan is hajózhatóvá vált a Duna a Google Street View alkalmazással, amelybe többek között bekerültek a Budapestről, valamint más folyóparti látványosságokról és tájakról készült panorámaképek is.

A Street View segítségével immáron újabb nézőpontból is megcsodálhatóak a Duna menti városok, tájak. A különleges helyek fotózásánál használt 15 objektívből épített speciális kamerát ezúttal egy turistákat szállító hajó fedélzetére erősítették.

A három Duna menti főváros - Pozsony, Belgrád és Budapest - mellett az alkalmazás segítségével többek között a Dunakanyart, valamint Mohács környékének folyószakaszait is bebarangolhatják az internetezők. A fotózás egyik különlegessége, hogy ahol a fényviszonyok engedték, például több budapesti látványosság esetében, éjszakai felvételek is készültek a nappali fotók mellett. Az újítás egy újabb oldaláról mutatja be a magyarországi látnivalókat, így az kedvezően hathat az idegenforgalomra is. Bár több Street View folyami fotózás is megvalósult az elmúlt években, ez volt az első, amely egyszerre hat országot is érintett. Korábban hasonló felvételek készültek a Temze, az Amazonas és a Colorado-folyó egyes szakaszairól is. Az alkalmazást a Google Térképre, vagy a különleges helyszíneket bemutató Google Térkép Képek szolgáltatásokra kattintva érhetik el az érdeklődők.

A rovat új hírei

Hasonló