Nyomon követhetjük az erdőírtásokat

Hír

írta: Kiss Gábor
2014/02/24

A legzöldebb IT-vállalat, a Google új alkalmazás verzióval rukkolt elő: a Global Forest Watch (Globális Erdőfigyelő) az erdőirtásokról és a futótüzekről ad valósidejű információt.

Korábban már beszámoltunk a Google alkalmazásról, amely lehetővé teszi szervezetek és magánszemélyek számára, hogy nyomon követhessék a faállomány jelenlegi állapotát szerte a világon.

Az internet-óriás - immáron több mint 40 együttműködő céggel karöltve - nagy sebességű internet kapcsolat és műholdas technológia segítségével távoli adatokat gyűjt össze, amelyeket kiértékel.

Az oldal könnyen kezelhető, felhasználóbarát. Különböző térkép fedvényeken tekinthetjük át a Föld erdőinek állapotát, a jelentől egészen 40 évre visszamenőleg. A világtérkép globális helyzetértékelést nyújt, megnézhetjük akár azt is, hogy saját lakókörnyezetünkben mi történik.

Az oldal a hétköznapi látogatók mellett a cégeket és a kormányokat is informálja. A vállalatok így megbizonyosodhatnak ellátmányozási láncuk fenntarthatóságáról, az országok vezetői könnyűszerrel tehetnek az illegális fakitermelések ellen, az érintett területek lakói pedig jelenthetik kis közösségükben történő kihágásokat.

A Global Forest Watch ide kattintva érhető el.

 

forrás: globalforestwatch.org

A rovat új hírei

Hasonló

Jasper projekt

A Google nevével fémjelzett zöld beruházás összértéke eléri 12 millió dollárt.