Visszatér a tél, lezárják a Normafát balesetveszély miatt

Hír

írta: MTI
2021/02/09

Bár a múlthéten még úgy tűnt, hamar beköszönthet a tavasz, most visszatér a tél, sőt, az ónos eső és a havazások miatt kifejezetten veszélyessé válhat a közlekedés. A Normafát máris lezárták a látogatók elől.

A hidegfront az előrejelzések szerint szerda este érkezik hazánkba, de már kedd éjfélig is hullhat friss hó az északi tájakon. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetéseket adott ki ónos eső, havazás, hófúvás és szél veszélye miatt szerdára.

Szerdán hajnalban általában mínusz 2 és plusz 4 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de az északi megyékben akár mínusz 7 fokig is hűlhet a levegő.

 

Lezárják a Normafát

Budán, a Normafánál kedd reggel óta ónos eső esik, amely ráfagy az utakra és az ágakra is. A jég vastagsága még csak 1-2 milliméter, de már ennyi is letörheti a kisebb ágakat - tájékoztatta az MTI-t a Hegyvidék önkormányzata.

A turista- és sétautak már most is rendkívül csúszósak, ezért a kirándulást és a sportolást nem javasolják. A jegesedést folyamatosan figyelemmel kísérik a Normafa Park és az önkormányzat munkatársai: mivel a romló időjárás balesetveszélyt jelenthet, a kerület korlátozza az erdőlátogatást - közölték.

Felidézték, hogy 2014 decemberében, amikor a városban 0 fok körüli hőmérséklet és esőzés volt, a Normafán a több centiméter vastag jég nagy ágakat tört le, villanyoszlopokat és több száz fát döntött ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss veszélyjelzése szerint ismét többfelé - Budapesten is - várható ónos eső.


Kép forrása: 1. pixabay.com / Ilyés Ilona; 2. commons.wikimedia.org / Nagy Dávid


forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

Befagyott a Niagara-vízesés

Az amerikai Középnyugaton és a keleti partvidéken dúló téli viharok nyolc halálos áldozatot követeltek az elmúlt napokban, a ...