CSR konferencia Pozsonyban

Hír

írta: Admin
2014/05/12

Május 21-22-én rendezi meg a Nadácia Pontis szlovák civil szervezet az év legjelentősebb közép-európai CSR-rendezvényét a Közép-Európai CSR Csúcstalálkozót, Pozsonyban. A rendezvény egyik társszervezője a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért.

A kétnapos rendezvény első napján, május 21-én 13 és 16 óra között azon vállalatok képviselőit várják a szervezők, amelyek még csak most indultak el a társadalmi felelősségvállalás útján, és szeretnének minél többet megtudni a CSR-ről. Ők előadásokat hallgathatnak a CSR történetéről, a fenntarthatóságról, az érintettek köréről, a munkavállalókkal kapcsolatos kérdésekről, környezetvédelmi ügyekről, a vállalatok és a helyi közösségek kapcsolatáról, a tisztességes piaci magatartásról.

A következő napon veszi kezdetét maga a konferencia, amelynek fókuszában az idén a fenntartható fogyasztás áll. A témában hat ország (az USÁ-tól Csehországig, Magyarországtól Nagy-Britanniáig) 20 kiváló előadója osztja meg gondolatait a közönséggel. Az előadók olyan kérdésekre keresik a választ, mint: „Vásárolna-e kabátot egy olyan cégtől, amely ’Ne vegye meg ezt a kabátot!’ szöveggel hirdeti termékét?”; „Mi befolyásolja a vásárlók percepcióját, amikor egy felelős termék megvételéről van szó?”, „Tudnak-e olyan terméket kínálni a vállalatok, amelyek minket, fogyasztókat, is képessé tesznek arra, hogy fenntarthatóbb módon ’működjünk’?”

A délután folyamán a csúcstalálkozó résztvevői a CSR Kávéház keretében 10, a CSR-hez szorosan kapcsolódó témakörben vehetnek részt vitákban, eszmecserékben. A témakörök felölelik a CSR külső és belső kommunikációját, a felelős fogyasztásra való ösztönzést, az érintetti párbeszédet, a közös értékteremtést (Creating Shared Value), a munka-magánélet egyensúlyának kérdéseit, a környezetvédelmet, a helyi közösségekkel való kapcsolatok ápolásának fontosságát.

A nap befejező részében az érdeklődők 19 innovatív és felelős vállalati terméket és szolgáltatást tekinthetnek meg a pozsonyi Régi Piac épületében (itt zajlik egyébként maga a kétnapos rendezvény is), a CSR Piac keretében.

Az eseményről további információk ide kattintva találhatók.

Érdeklődni lehet:
Nadácia Pontis
E-mail címe ide kattintva.
Weboldal ide kattintva.

 

forrás: KÖVET

A rovat új hírei

Hasonló