Magyar Adományozói Fórum - díjazás

Hír

írta: Kiss Gábor
2013/10/09

2013. október 3-án adta át a Magyar Adományozói Fórum (MAF) a leginnovatívabb, a legsikeresebb partneri együttműködésen alapuló, és a legnagyobb hatást elérő támogatási programokat megvalósító hazai vállalatoknak a MAF Társadalmi Befektetések Díj elismeréseit.

A díjátadóra a MAF „Fenntarthatóság a társadalmi befektetések szemszögéből 2013” konferenciáján került sor, amelynek fővédnöke Dr. Cséfalvay Zoltán, Parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár volt. Az államtitkár előadásában kiemelte: „a válság utáni időkben érdemes végiggondolni a három szektor (ti. állam, vállalatok, civil szervezetek) együttműködését, a vállalati szféra aktivitásának kiszélesedése mellett”.

A „Fenntarthatóság a társadalmi befektetések szemszögéből 2013” konferencia során a társadalmi befektetéseknek a vállalati és a társadalmi fenntarthatóságban betöltött szerepét és jövőbeni lehetőségeit vitatták meg a résztvevők és a felkért előadók az üzleti, a non-profit és az állami szektor szempontjai alapján. Dr. Cséfalvay Zoltán, Parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár, a rendezvény fővédnöke hangsúlyozta: „A válság során a klasszikus, pénzbeli adományok mellett nagyobb teret nyert az önkéntesség, amit igen pozitív dolognak tartok, és a jelenlegihez képest is komoly lehetőséget látok ezek professzionális fejlesztésére, az önkéntesség kibontakoztatására, úgy a vállalati-, mind a közszféra oldalán.”

A MAF Társadalmi Befektetések Díj a hazai vállalatok társadalmi felelősségvállalását elismerő szakmai díjak között az egyetlen, amely a szakmailag megalapozott és a hosszú távú fenntarthatóságot is szolgáló, példaértékű támogatói tevékenységekre szeretné felhívni a figyelmet, és ösztönözni az üzleti szektor még proaktívabb társadalmi szerepvállalását, a szektorok közötti eredményesebb összefogást, valamint a hazai támogatói kultúra fejlődését.

A MAF májusban meghirdetett pályázatára az idei évben összesen 29 vállalat jelentkezett támogatói programjaival.

A független bíráló bizottság döntése alapján a MAF Társadalmi Befektetések Díj négy kategóriájának nyertes pályázatai 2013-ban:

 

MAF Leginnovatívabb Támogatói Program Kategória:

1.Auchan Magyarország Kft. - Baráthegyi Erdei Iskola

2.Erste Bank Hungary Zrt. - EBH Tehetségprogram good.bee projekt csoportmunka

3.Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. - Aegon Művészeti Díj Olvasni jó!

 

MAF Legsikeresebb Partneri Együttműködések Kategória:

1.Ringier Kiadó Kft. - KAPOCS - Karácsonyi Adományprogram Családoknak

2.IFUA Horváth &PartnersKft. - Segítsünk a szaktudásunkkal, másokkal is összefogva!

3.Coca-Cola HBC Magyarország Kft.- Coca-Cola Testébresztő Program

 

MAF Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program Kategória:

1.Henkel Magyarország Kft. - Léghajó Program

2.Tesco-Global Áruházak Zrt. - Tesco Paralimpiai Mozgalom

3.Coca-Cola HBC Magyarország Kft. - Coca-Cola Testébresztő Program

 

MAF Az Év Társadalmi Befektetési Programja Kategória:

1.Tesco-Global Áruházak Zrt.-Tesco Paralimpiai Mozgalom

2.Ringier Kiadó Kft. - KAPOCS - Karácsonyi Adományprogram Családoknak

3.Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. - Aegon Művészeti Díj Olvasni jó!

A Magyar Adományozói Fórum 4 további pályázó vállalat eredményeit ismerte el különdíjjal: JUNIOR Különdíjban részesült a Szerencsejáték Zrt. - Játék határokkal modellprojektje, SENIOR Különdíjat kapott az Ericsson Magyarország Kommunikációs Rendszerek Kft. - Ericsson-díj a pedagógusoknak támogatói programja, az Önkéntesség Különdíjat nyerte el a CIB Bank Zrt. - Stratégiai együttműködés a mélyszegénység ellen kezdeményezése, valamint a MAF Közös Értékteremtés Különdíját vehette át a CHINOIN Zrt. - Geotermikus energiára alapozott távfűtési rendszer bővítése Veresegyházon programja.

 

A Magyar Adományozói Fórumról
A Magyar Adományozói Fórum államtól és pártoktól független,egyesületi formában működő szakmai ernyőszervezet, amely a társadalmi ügyeket támogató hazai üzleti és non-profit szervezeteket tömöríti. Elsődleges célja, hogy hazánkban is széles körben megismertesse és meghonosítsa a felelős közösségi befektetések professzionális módszereit és eszközeit, és ezáltal segítsen a vállalatoknak, alapítványoknak, magánszemélyeknek abban, hogy egyre többen, egyre többet és egyre hatékonyabb módon fektessenek be a társadalomba.

 

További információ:
Magyar Adományozói Fórum
www.donorsforum.hu

 

A Magyar Adományozói Fórum partnere az ecolounge.

 

forrás: donorsforum.hu

A rovat új hírei

Hasonló

A MAF pályázatának döntője

11 felelős vállalat jutott be 4 kategóriában a Magyar Adományozói Fórum (MAF) Társadalmi Befektetések Díj pályázatának ...

Interjú Fáy Zsolttal

Fáy Zsolttal, a MagNet Magyar Közösségi Bank alapító tulajdonosával, igazgatósági elnökével beszélgettünk.

CSR konferencia Pozsonyban

Május 21-22-én kerül megrendezésre az év legjelentősebb közép-európai CSR-rendezvénye Pozsonyban.