Interaktív környezeti nevelés

Hír

írta: Admin
2014/05/18

Kadarkútról Nagybajomba  érkezett a tárlat, ahol közel ezer érdeklődő nézte meg a kiállítást az elmúlt hetekben, melyből 640 gyermek csoportos tárlatvezetést is kapott.

Földünkön sokmillió faj él, s ez a sokaság és változatosság tette lehetővé, hogy az élet mindeddig fennmaradjon. Az élővilág sokféleségét a környezet átalakítására irányuló drasztikus emberi tevékenységek súlyosan veszélyeztetik, s ennek következménye már eddig is több tízezer faj eltűnéséhez vezetett.

A színes, kacskaringós tárlat számtalan installációval és játékkal gondolkodtatja el a látogatót, hogy a jövőt, az élhető Földet hogyan és miért is tesszük kockára - ma. A Kadarkúti-Nagybajomi Kistérségi Társulás Gyerekesély projektjének szervezésében megvalósuló programot 2014. május 20-tól június 3-ig látogathatják térítésmentesen az érdeklődők a nagybajomi Művelődési Házban.

„Nekem ma volt az utolsó tárlatvezetésem. Az utolsó csoportnál nagyszerű lett a hangulat a végére! Nagyon élveztem és a gyerekek is! Meglepő, hogy a 3-4. osztályosok jobban tudták mi a komposztálás, szelektív hulladékgyűjtés, mint a nagyobbak. Sokuknál van is komposztáló otthon.” – számolt be Fanni, a Zöld Fiatalok által képzett helyi tárlatvezetők egyike.

Lelkes tárlatvezető csapat vezeti végig az előre bejelentkezett csoportokat a kiállításon!

A Tükörben a Világ kiállítás második somogyi helyszínének megnyitóját a Biológiai Sokféleség Napjának tiszteletére rendezik a szervezők.

Időpont: 2014. május 20 – június 3.
Helyszín: Nagybajomi Mesevár Óvoda és Bölcsőde
Cím: 7561 Nagybajom, Fő utca 48.
Ünnepélyes megnyitó: 2014. május 20. 14 óra
Nyitva tartás: hétfő-péntek: 08.00-18.00; hétvége: 11.00-18.00

A május 20-i rendezvényt Czeferner Józsefné, Nagybajom Város Polgármestere fogja megnyitni. A megnyitó után pedig őstermelői kóstolóval és rendhagyó tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket a szervezők. A kiállítást ingyenesen lehet megtekinteni a nyitva tartási idő alatt, csoportoknak előzetes regisztráció esetén tárlatvezetéseket biztosítanak: http://okopack.hu/hu/jelentkezes

A kiállítás főszervezője a Kadarkúti-Nagybajomi Többcélú Kistérségi Társulás, akik az Európai Unió támogatásával valósítják meg TÁMOP-5.2.3.A-12/1-2012-0002 jelű, „Összefogás a Kadarkúti-Nagybajomi Kistérség gyerekeinek jövőjéért” c. komplex, térségi összefogásra épülő integrált fejlesztési projektjüket.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/267798833393518/
Fotógaléria a kiállításról: http://www.tukorbenavilag.hu/hu/photo-gallery


További információ:
Hankó Gergely
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
Telefon: 06 70 249 61 13
E-mail küldéséhez kattintson ide.

 

forrás: Tükörben a világ

A rovat új hírei

Hasonló

Herman Ottó nap

Állatsimogatással, és szakvezetéssel egybekötött megemlékezés lesz a Budakeszi Vadasparkban.