Herman Ottó Vándortanösvény

Hír

írta: Kiss Gábor
2014/04/30

A Tanösvény óvodástól a középiskolásig terjedő korú gyermekek számára készül, de felnőttek is próbálhatják a szórakoztató és egyben gondolkodtató játékokat.

Mi is lesz ez?
A szervező Weöres Sándor egyik legszebb gondolatát követi: „Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. Mottónk pedig: „…te is lehetsz Herman Ottó!” A Vándortanösvényben bemutatásra kerül az utolsó magyar polihisztor életpályájának, tudományos kalandozásainak egy-egy állomása, a gyerekek nyelvére és tevékenységi stílusára lefordítva. Ezt 7 információs plakát avagy „zászló” és néhány asztalon, a rajtuk elférő mennyiségű eszköz, valamint a hozzájuk kapcsolódó leírás szolgálja. Részletes „Tanári kézikönyv” tartalmazza a használati utasítást és a szakmai háttérinformációkat. Részletek az Emlékév honlapján.

Az Emlékévről:
A Herman Ottó Emlékév 2014 szervezője a Nemzeti Környezetügyi Intézet (NeKI), a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyi háttérintézménye. A NeKI arra vállalkozik, hogy a természettudós, néprajzkutató, politikus, író, az utolsó magyar polihisztor Herman Ottót még ismertebbé tegye és új, kevéssé közismert oldalairól is bemutassa. Az Emlékév 2014. február 4-én, a Millenáris Teátrumban tartott ünnepi megnyitóval vette kezdetét és december 27-én, Herman Ottó halálának 100. évfordulóján, egy közös megemlékezéssel zárul majd.”
A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület 1998-ban kiadta A madarak hasznáról és káráról című örökbecsű könyvet. 2006-ban készült el - nagyszerű iskolai-múzeumi együttműködéssel - a Nyitott szemmel Herman Ottó útjain című kiadvány, amely szintén letölthető az internetről. Dr. Vásárhelyi Tamás vezetésével tizenketten dolgoznak a Vándortanösvény szakmai anyagán.


A rovat új hírei

Hasonló

Interaktív környezeti nevelés

Kadarkútról Nagybajomba  érkezett a tárlat, ahol közel ezer érdeklődő nézte meg a kiállítást az elmúlt hetekben.

Vándorkiállítás

Az élővilág sokféleségét bemutató vándorkiállítással tisztelegnek Herman Ottó emléke előtt.

Az elmúlt 500 év

Magyar természettudósok pályafutását bemutató tárlat a Vármező Galériában.