Környezetvédelmi játék, amelyben Te építed újjá a természetet!

Hír

2016/07/27

Új szemléletű környezetvédelmi PC játék készül magyar fejlesztők által, amelyben az élővilág megmentése és a természet újjáépítése a cél.

A magyar startup cég „Az Igazi Kincs” néven készíti környezetvédelmi alkalmazását, mely a szórakoztatáson kívül környezettudatosságra is neveli a játékosokat. A játék során az ember által kifosztott és súlyosan szennyezett szigeten számos izgalmas pályán keresztül kell megmentenünk az élővilágot a teljes pusztulástól.

A projekt fejlesztése során a realisztikus 3D formában megalkotott játéktér mellett, a környezeti elemek kidolgozottsága, a különféle természeti kölcsönhatások, a növény és állatvilág változatos megjelenése is kiemelt szerepet kap, mely természetünk harmonikus egyensúlyát, sebezhetőségét kívánja érzékeltetni.

A sziget élővilágát a helyreállítandó helyeken elérhető mini alkalmazás segítségével varázsolhatjuk ismét élhető környezetté. Ezek mindegyike logikusan, a helyi környezeti viszonyok szerint kerül kialakításra, ahol a feladat sikeres teljesítése esetén a korábbi szennyezések helyén a helyreállítási tevékenységek látványos, megnyugtató megoldásait fogja átélni a játékos.

A játék kezdetén a tönkretett, kopár felszín a kiindulási állapot. A szigeten élő állatok számára életterük tönkretétele végzetes lenne, de a játékos segítségével képesek lehetnek élőhelyük visszaszerzésére. Nem lesz könnyű dolgunk, ahogyan az életben is rendkívül nehéz ilyen feladatokat megoldani. A játék végére viszont, miután mindegyik helyet sikeresen helyreállítottuk, megtörténik a Csoda – a növények és az állatok ismét a legteljesebb harmóniában élhetnek egymás mellett. A készülő játékról bővebb információt a következő weboldalon és videóban találhat.

 

forrás: "Az Igazi Kincs" csapata

A rovat új hírei

Hasonló