Kreatív karácsonyi programsorozat

Hír

írta: Streit Nóra
2012/12/11

Mese, hagyomány, divat és újrahasznosítás. Egy lapon nem biztos, hogy sűrűn emlegetjük e fogalmakat, van viszont egy lelkes társaság, akik a környezetvédelmet és kulturális értékeink ápolását tűzték zászlajukra a népmesék, valamint a divat-, és stílustervezés eszközeivel. Mesés Karácsony nevű 3 napos rendezvényükön magunk is megtapasztalhatjuk mindezt.

Igazán különleges módon hangolódhatunk az ünnepekre, ha benézünk a 2009-ben alakult Újrahasznosított Mesék Társasága (REmese) pénteken kezdődő háromnapos programsorozatára. A szervezők szerint a Mesés Karácsony célja a hagyományok megélése környezettudatos módon. A rendezvény célközönségét elsősorban a környezettudatosan gondolkodó és a magyar mesevilág iránt érdeklődő kreatív fiatalok és a gyermekek jelentik, de természetesen mindenkit szeretettel várnak a programokra.

A minden nap más helyszínen megrendezendő eseménysorozat kiemelkedő pontja lesz a REmese által kiírt divattervező pályázat döntős alkotásainak szombati bemutatása. Ezeket az újrahasznosított anyagokból készült gyermekruha kollekciókat – melyek a népmesék világából merítettek ihletet – a pályázat címéről Vándor Meséknek nevezték el.

Pénteken, a Szakmai Napon a Vam Design Centerben gyűlhetünk össze délután, hogy (újabb) lehetőségekről és ötletekről halljunk a téma szakértőitől, akik segítnek felismerni környezettudatos alkotás üzenethordozó szerepét, például az ország legnépszerűbb divatbloggerei vallanak arról, hogy mennyire foglalkoztatja őket a kérdés. Csisztu Zsuzsa, Görög Zita, Tallós Rita a Mentor Ház tagjaiként pedig a tehetségkutatásba avatnak be.

A Pesti Mese Étterem és Klub ad otthont a szombati rendezvénynek, amely főleg a kicsiknek szentelt kreatív nap gyermekprogramokkal, játszóházzal. A műhelyfoglalkozáson például újrahasznosított karácsonyi díszeket készíthetnek, vagy éppen részt vehetnek a Mocorgó Bábos Gyermek Tornán.

A vasárnap a Kreatívok Napja az EME Székházban, ahol divattervezők, designerek, iparművészek és más kreatívok találkoznak a szakma pártolóival. Az Ötlet Vásáron lehetőséget kapnak a fiatal művészek a bemutatkozásra, környezetbarát design ajándékokat vásárolhatunk, este pedig egy buli zárja a rendezvényt.

További információk a REmeséről itt, a részletes program pedig itt található. A szervezők arra kérnek, hogy a részvétel szándékát mindenki előre jelezze.

 

forrás: remese.hu

A rovat új hírei

Ismét Vadlúd Sokadalom Tatán!

A tatai Öreg-tó partján szombaton rendezik Magyarország legnagyobb madárfesztiválját, az érdeklődők több tízezer madár ...

Hasonló

A nagy fenyőfadilemma

Ha karácsony, akkor karácsonyfa. A megfelelő darab kiválasztása és tárolása azonban nem egyszerű feladat.