Szeretne többet tudni a hulladékgazdálkodásról? Ezen a tanfolyamon megteheti

Hír

2020/03/12

A Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége szakmai képzéseket indít, melyen a résztvevők elsajátíthatják a hulladékkezeléssel és a veszélyes hulladékokkal kapcsolatos, legfontosabb tudnivalókat.

A szakképzés átalakítása a környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási szakmákat is érinti. A Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége (HOSZ) idén még változatlan formában indíthatja a Hulladéktelepkezelő OKJ-s képzést, melyen a résztvevők államilag elismert szakvizsga bizonyítványt szerezhetnek az év során. A 32 851 02 OKJ azonosító számú, alsó-középfokú szakképzettséget nyújtó tanfolyam tavasszal indul.

Ez a képzettség megfelel a hulladékgazdálkodási tevékenység engedélyezési feltételeként meghatározott „legalább középfokú környezetvédelmi szakirányú végzettség” kritériumnak, valamint a fémkereskedelmi tevékenységet végző vállalkozások számára előírt feltételnek. E tanfolyam erőssége évek óta, hogy a több mint húsz fős oktatói csapatot a szakmában elismert vezetők, szakértők alkotják, így a résztvevők a napi gyakorlatba azonnal átültethető tudást szerezhetnek. Minden eddigi képzés kiemelkedő szakvizsga eredménnyel és rendkívül magas elégedettségi mutatókkal zárult. A tanulást oktatási segédletek is támogatják.

A Hulladéktelepkezelő tanfolyam képzési moduljai: hulladékkereskedelem és -gazdálkodás, hulladéktelep-kezelés, hulladékgyűjtés és –szállítás, hulladékválogatás és –feldolgozás. Az elméleti és gyakorlati részből álló szakvizsga részvételi feltétele a négy modulzáró vizsga sikeresen teljesítése. A 270 órás kötelező óraszám az előzetes tudásméréseken nyújtott teljesítmény alapján rövidíthető, az ütemtervet a résztvevők előre megkapják.

A tanfolyam 2020. április 18-án, Budapesten indul. A részvételi díj részletfizetéssel téríthető meg, és az azonos munkáltatótól  jelentkező 2. és 3. résztvevőnek kedvezményes!

Részletes tájékoztatás és jelentkezési lap a HOSZ honlapján HOSZ OKJ található.

Jelentkezési határidő: 2020. március 17.!

Veszélyes hulladékok kezelése - új tanfolyami lehetőség!

A HOSZ a már meglévő mellett új képzést is indít, mely egyre szélesebb kört érinthet az ipari, építőipari, kereskedelmi, szállítási és egyéb területeken. A tanfolyam elősegíti a munkatársak felkészültségének növelését, ezáltal az esetleges balesetek, illetve környezetszennyezések, és nem mellesleg a hatósági bírságok elkerülését.

A felkészítés szükségességét alátámasztja a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény, továbbá a veszélyes hulladékkal kapcsolatos egyes tevékenységek részletes szabályairól szóló 225/2015. (VIII. 7.) Kormányrendeletnek a hulladéktermelőkre, illetve kezelőkre vonatkozó előírásai.

A képzés célja a veszélyes hulladékokkal kapcsolatos kötelezettségek teljesítéséhez szükséges ismeretek megszerzése, gyakorlatias szemlélet kialakulásának elősegítése, összefüggésben a kapcsolódó munkavédelmi és ADR szabályozásokkal.

A HOSZ az előadás dia anyagát a résztvevők rendelkezésére bocsátja.

Tanúsítvány: a képzést vizsga zárja, a sikeresen vizsgázók a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének a tanfolyam sikeres elvégzését igazoló tanúsítványát kapják.

Oktató: Rogács István vegyészmérnök, környezetvédelmi és munkavédelmi szakmérnök, sokéves szakmai gyakorlattal.

A tanfolyam helyszíne és időpontja: Budapesten, megfelelő számú jelentkező esetén megadott szombati napon 9.00 – 14.00 óra között, vizsga ezt követően (1 tanóra).

Részletes tájékoztatás a HOSZ honlapján a „Tanfolyamaink” menüpontban HOSZ Veszélyes található.

Jelentkezési határidő: 2020. március 17.!

További tájékoztatással várja szíves érdeklődését mindkét tanfolyam esetében: Major Ágnes képzési vezető az oktatas kukac hosz pont org e-mail címen vagy a 06-30-900-7323 telefonszámon.


Képek forrása: HOSZ

Forrás: Zöldunió

forrás: Zöldunió

A rovat új hírei

Hasonló