Tavaszváró parktakarítás

Ajánló

írta: WWF
2015/03/19

Útjára indul az idei nemzetközi Élő Duna Turné, bemutatják a "Mentsd meg a Dunát!" online játékot és leleplezik az idei ingyenes Föld Órája koncert fellépőjét is.

Immár ötödik alkalommal rendezi meg a FŐKERT Nonprofit Zrt. és a XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt. közös, tavaszváró nagytakarítását Miénk itt a park! elnevezéssel, a Szent István parkban 2015. március 21-én, délelőtt 10 órától. Idén a hagyomány újabb elemmel bővül, hiszen ez az esemény lesz egyben a WWF Magyarország Föld Órája alkalmából meghirdetett városzöldítési kihívásának központi eseménye.

2015. március 21-e a versengésről szól országszerte, hiszen a magyarországi települések, akik ringbe szállnak a Föld Órája Főváros címért, erre a napra időzítették helyi önkéntes akcióikat. Emellett a Víz Világnapja alkalmából a WWF Magyarország ezen a napon indítja útjára idei Élő Duna Turnéját, azt a hat országon átívelő látványos és élményekben gazdag roadshow-t, ami az egészséges vízi élőhelyek megőrzéséről és a Duna menti élővilág változatosságáról szól.

Március 21-én debütál továbbá a hat nyelven elkészített livingdanube weboldal a "Mentsd meg a Dunát!" című szórakoztató, ismeretterjesztő online játék. A számos program mellett ezen az eseményen leplezzük le a WWF Föld Órája Központi Lekapcsoló eseményén ingyenes koncertet adó zenekart is. Találkozni lehet tehár a Mary Popkids tagjaival, akik ugyancsak ecsetet és gereblyét ragadnak majd!

forrás: wwf.hu

A rovat új hírei

Hasonló

8 városzöldítő ötlet

Rengeteg gyönyörű és hangulatos város van a világban, de nincs annál szebb, amikor egy város kizöldül.