20 év után sikerült elfogni a hírhedt orvvadászt Indiában

Hír

írta: MTI
2021/06/03

A Tiger Habib becenéven ismert orvvadászt 20 év után sikerült letartóztatni, mintegy 70 bengáli tigris illegális elejtésével gyanúsítják.

"Tiger Habib", azaz Habib Talukder nem volt mindig orvvadász: az erőd mellett élő férfi korábban az erdő vadméheitől gyűjtött be mézet, de rájött, hogy a védett tigrisek vadászata jóval jövedelmezőbb. A nagymacskák szőrméjét, csontjait és húsát a feketepiac kereskedői vásárolták fel tőle és adták el többek között Kínába.

Talukder vadászterülete az India és Banglades területén húzódó hatalmas Sundarbans mangroveerdő volt, amely a világ legnagyobb bengálitigris-populációjának ad otthont. A rendőrök régóta ismerték, folyamatosan próbálták elkapni, de mindig elmenekült, amikor a hatóságok megjelentek a területen, hogy rajtaüssenek. Most egy fülesnek köszönhetően véget ért a fogócska.

A bengáli tigrisek különlegesek a nagymacskák között, mivel képesek a mangroveerdők enyhén sós vizében is élni és vadászni, remek úszók. A bangladesi erdészeti minisztérium szerint a bengáli tigrisek populációja a 2004-es 440-ről 2015-ben rekordalacsony szintre, 106 egyedre csökkent.

Az itt élő példányok száma 2019-re 114-re emelkedett az orvvadászat és a bűnbandák visszaszorításának köszönhetően.


Kép forrása: commons.wikimedia.org / Szerző: ABHIRUP DE

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

Levideózták az orvvadászokat

A WWF Románia kameracsapdája két orvvadászt kapott lencsevégre, trófea-cipelés közben, a Natura 2000 védettségű ...

Határozat az orvvadászat ellen

Mivel a vadon élő fajok elleni bűnözés súlyos mértékben fokozódott, az ENSZ egy történelmi jelentőségű határozatot fogadott ...