Adománygyűjtő félmaraton, avagy dobj egy banánt Mambounak!

Hír

2016/09/12

A belga intézet mintájára, idén ősszel a magyar Jane Goodall Intézet is felállított egy önkéntesekből álló futócsapatot és jelképesen kiválasztott egy árva csimpánzt a menhelyről - Mambou-t - hogy rajta keresztül megszemélyesítse a több mint 150 árvát.

A Jane Goodall Intézet az elismert főemlőskutató, ENSZ-békenagykövet által életre hívott nemzetközi természetvédelmi csoport magyar tagja. Dr Goodall évtizedes afrikai csimpánzkutató munka után figyelt fel a környezeti problémák súlyosságára. Azóta választotta hivatásául, hogy szószólója legyen az élőhely-pusztulás fenyegető veszélyeinek, fogyasztási szokásaink környezetpusztító hatásainak, közös felelősségünknek.

A Jane Goodall Intézetek világszerte megpróbálják felhívni az emberek figyelmét legközelebbi rokonaink, a csimpánzok helyzetére. Önzetlen támogatók pedig virtuális csimpánz örökbefogadás által támogatják a Tchimpounga csimpánz menhelyet, ahol az árván maradt kölykök, vagy illegális kereskedelemből mentett emberszabásúak rehabilitációja folyik.

A belga intézet mintájára, idén ősszel a magyar Jane Goodall Intézet is felállított egy önkéntesekből álló futócsapatot és jelképesen kiválasztott egy árva csimpánzt a menhelyről - Mambou-t - hogy rajta keresztül megszemélyesítse a több mint 150 árvát. A jougyekert.hu adományoldalon indított egy kampányt Mambou éves banánadagjára valójának összegyűjtésére. Összeállt a csapat, volt motiváció, így a siker se maradhatott el!

A szeptember 3-i NN Family Run félmaratoni váltófutása az 56-osok teréről indult, és a Városligetben kellett 7x3km-t megtenni. A csapat 3 főből állt, és a legjobban futó Beda Szabolcs, vegán futó vállalta a 9 km-es nagyobb falatot. Kádár András, az Intézet társelnöke és Sáfián Attila, lelkes önkéntes 6-6 km-es távot váltakozva, 3-3 kilométerenként „sprinteltek” végig. Olyan vehemenciával estek a feladatnak, hogy a többi 29 csapatnak esélye sem maradt. Végig tudták növelni az előnyüket, ami a végére 17 percre nőtt a másodiknak befutó csapata előtt. A díj mellett azonban van, aminek még jobban örült a csapat. A futókövetek felkészülésük során adományt gyűjtöttek a Jó ügynek. Mambou éves banánadagjára való még nem jött össze, de így is közel 50.000 Ft-ot utalhat a Jane Goodall Intézet a csimpánzárváknak.

Az Intézet továbbra is célként tűzte ki a Jó Ügyet, melynek elérhetőségét itt találják olvasóink. Várják olyan önkéntesek jelentkezését, akik bármilyen sportteljesítménnyel - akár hasonló futóversenyen való részvétellel - követként állnak ki az Ügy mellett, regisztrálnak az oldalon, és segítenek adományt gyűjteni, hogy karácsonyig összejöjjön az éves banánadag. Mert az összefogás ereje bármire képes.

A Jane Goodall Intézet weboldala: www.janegoodall.hu
Facebook: www.facebook.com/jane.goodall.intezet

 

A rovat új hírei

Hasonló

A rovat legolvasottabbjai