Denevéreket mentett a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa

Hír

írta: ecolounge
2018/01/08

Apostagról riasztották az illetékes természetvédelmi őrt, hogy alvó denevéreket találtak egy játszótéren kivágott fűzfában, amely az elmúlt hetek viharai miatt balesetveszélyessé vált.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság egyik munkatása azonnal a helyszínre sietett, és 60 rőt koraidenevért talált a fa odvában, akik nem kis meglepetést okoztak a favágóknak. A bolygatás és a nagyon enyhe idő miatt a denevérek elég aktívak voltak, ezért gyorsan átpakolta őket egy dobozba és elvitte a Kolon-tóhoz, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság legközelebbi denevértornyába, ahol biztonságban tovább telelhetnek.

„Magammal vittem azt a tuskót is, amiben eredetileg voltak, és azt is betettem a denevértoronyba, így ha akarnak, akár abban is folytatni tudják a telelésüket” – számolt be Sápi Tamás, természetvédelmi őrkerület-vezető.

Az apostagi önkormányzat munkatársai gyors reagálásának köszönhetően a kaland ellenére minden bizonnyal sikeresen át tud majd telelni a kis kolónia.

Magyarországon minden denevérfaj, beleértve a rőt koraidenevért is, védett vagy fokozottan védett.


 

forrás: KNPI

A rovat új hírei

Divat szerint csiripelnek a madarak

A madárénekek is divatszerűen változhatnak - mondta Garamszegi László Zsolt, az MTA, Ökológiai és Botanikai Kutató Intézet ...

Hasonló

A rovat legolvasottabbjai

Elsüllyedt erdők a világban

A természet ereje által vagy emberi beavatkozás útján örökre elmerült erdők épségben állnak a víz alatt.