Újabb zsiráfbébi született

Hír

írta: Admin
2013/08/14

Újabb zsiráf született szerdára virradóra a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Az intézmény tájékoztatása szerint a dolgozók is csak reggel, munkakezdéskor látták meg először a jövevényt, amely - ahogyan a zsiráfoknál szokás - néhány órával a világra jövetele után már lábra is állt - tudatta közleményben a városligeti intézmény.

A kicsi nemét eddig még nem sikerült megállapítani, így egyelőre nevet sem kapott. Anyja, a tizenhét esztendős Santana igen tapasztaltnak számít, több utódot is sikeresen felnevelt már. A kiszsiráf és anyja jelenleg egy elkülönített istállóban, afféle szülőszobában tartózkodik, de egy betekintő üvegablakon keresztül már a nagyközönség is láthatja. Ideje nagy részét főleg pihenéssel és az emlők keresésével tölti.

Az újszülött a 29. zsiráfborjú 1868 óta a Fővárosi Állat- és Növénykert történetében. Az idei évben pedig a második, hiszen május 18-án egy másik nőstény már világra hozott egy zsiráfborjút az állatkertben. A budapesti zsiráftartás és szaporítás csaknem másfél évszázados története során összesen négy olyan esztendő volt, amikor egy naptári évben két zsiráfborjú is született: 1985-ben, 2002-ben, 2012-ben és 2013-ban.

A közlemény szerint annak, hogy az elmúlt években ilyen sok zsiráfborjúnak örülhettek a budapesti állatkert barátai, egyebek mellett az is az oka, hogy az állatok jelenlegi férőhelye több tenyészállat elhelyezését teszi lehetővé. Jelenleg három felnőtt zsiráftehén (Santana, Ingrid, Sandra) él a magyar főváros állatkertjében, és mindegyiküknek volt már legalább egy utódja. A teljes zsiráfcsapat jelenleg hét állatból áll.

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

A neve: Zuri

A Zuri nevet kapta a márciusban a veszprémi állatkertben született kis nőstény zsiráf.

Katták születtek

Egy nap alatt három katta (Lemur catta), vagyis gyűrűsfarkú maki született a Nyíregyházi Állatparkban.

Zsiráfborjú született

Zsiráfborjú született ma hajnalban a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény-és Vadasparkban.

Elaltatták Casey-t

Elaltatták a világ egyetlen fogságban élő leopárdfókáját a sydneyi Taronga Állatkertben.