A zimbabwei elefánt-mészárlás megismétlődött

Hír

írta: Kiss Gábor
2013/10/01

Előző cikkünkben írtunk a zimbabwei elefántmészárlásról. Azóta az elpusztult elefántok száma 41-ről 81-re nőtt.

A zimbabwei Hwange Nemzeti Park területén újabb elefánt tetetemeket találtak a park őrei, ezzel 81-re emelkedett az elpusztult elefántok száma. Az elkövetők cianiddal mérgezték meg az elefántok által rendszeresen látogatott kis tavacskákat. Miután az állatok elpusztultak, az orvvadászok megfosztották őket agyaraiktól, amiket a későbbiekben eladtak volna. A helyi rendőrség még az agyarak elszállítása előtt rajtaütött a banda tagjain. Nehéz felbecsülni az okozott természeti és biológiai kárt, tekintve, hogy a mérgezett vízből más állatok is ittak.

Az extrém büncselekmény elkövetői a megszokottnál nagyobb büntetést kaptak: a tetteseket 15 év börtönre és 800 000 dollárra büntették. Az elefántvadászat folyamatos számbeli növekedése - úgy tűnik - arra buzdítja az afrikai nemzeteket, hogy hosszabb börtönítéleteket, és nagyobb bírságokat szabjanak ki.

Csak az előző évben 36 000 elefántot öltek le. Szakértők szerint, ha az írtásuk ilyen ütemben folytatódik, egy évtizeden belül kihalnak.


 

Kép (illusztráció) forrása: Wikipedia / Szerző: Bernard Dupont

 

forrás: huffingtonpost.com

A rovat új hírei

Hasonló

Határozat az orvvadászat ellen

Mivel a vadon élő fajok elleni bűnözés súlyos mértékben fokozódott, az ENSZ egy történelmi jelentőségű határozatot fogadott ...

Béke az iskolapadban

A Tesso Nilo Nemzeti Park elit elefánt alakulata új taggal bővült. Megszületett Shanti (magyarul Béke), a kis elefánt borjú.