"A kormányok kezdjenek invesztálni a zöldebb légiközlekedésbe"

Hír

írta: MTI
2019/06/02

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) arra szólította fel a kormányokat, hogy végre kezdjenek el invesztálni a légiközlekedésbe és ne csak adóztassák a légitársaságokat.

Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója, az IATA következő elnöke a szervezet szöuli éves közgyűlésének szünetében tartott sajtótájékoztatón vasárnap azt mondta, nagyon könnyű a légitársaságokat okolni azért, mert nagy a szektor károsanyag-kibocsátása, de általában a kormányok nem nagyon tesznek ez ellen.

A légtér töredezettségét sem sietnek megoldani és a fenntartható üzemanyagok terjedését sem támogatják.

Hangsúlyozta: a kormányok csak abban érdekeltek, hogy behajtsák a kivetett adókat, de itt az ideje annak, hogy elkezdjenek invesztálni a szektorba, hogy ezzel is támogassák a környezetvédelmi törekvéseket.

Alexandre de Juniac, az IATA elnök-vezérigazgatója ehhez kapcsolódóan azt mondta, 1990 óta a felére csökkent az egy utasra jutó károsanyag-kibocsátás, 2020-tól karbonsemleges lesz a növekedés, 2050-re pedig a tervek szerint a 2005-ös szint felére csökkentik a károsanyag-kibocsátást akkor, ha ebben a kormányok is partnerek lesznek.


Kép forrása: pexels.com

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló