Jön a Tesla házi napeleme, mely megszólalásig hasonlít a hagyományos cserépre

Magazin

írta: ecolounge
2017/03/08

A Tesla még az idén piacra dobja a tetőcserép-napelemet. Négyféle megjelenéssel, hogy harmonikusan illeszkedjen a különböző stílusú házakhoz és dizájnigényekhez.

A Tesla még tavaly októberben mutatta be tetőcserépként felszerelhető napelemeit, most pedig bejelentették, hogy idén megkezdik a gyártást is. A cserepeket négyféle formatervezéssel árulják majd, hogy harmonikusan illeszkedjenek a különböző stílusú házakhoz és dizájnigényekhez.

Ahogy Elon Musk egy november 1-i videokonferencián elmondta, sosem látott még olyan tetőre szerelt napelemet, ami tetszett volna neki, mindegyiket csúnyábbnak találta, mint a sima tetőt, ezért is tartja olyan fontosnak, hogy a Tesla napelemei esztétikusak legyenek.

Így született meg a francia fedéshez készült cserép, a texturált és a sima üveg valamint a toszkán üvegcserép. A cserepekben a napelemet minden esetben üveg fedi, mely hidrografikus festéssel nyerte el színét, így a sima üveg kivételével olyan hatást kelt, mint a klasszikus tetőfedők. A hidrografikus festés során először vízfelületen készül el a minta, melybe belemártják az adott tárgyat.

A videóban látható töréstesztek tanúsága szerint a cserepek sokkal strapabíróbbak, mint hagyományos társaik, ugyanakkor nem kizárt, hogy előállításuk olcsóbb lesz. - Még akár az opcionális fűtőelemekkel együtt is, melyek elolvasztják a havat.

A napelemeket a Panasoniccal együtt gyártják majd a Tesla buffalói üzemében.


Kép forrása, további információk a Tesla napelemes cserép-rendszeréről a Tesla hivatalos weboldalán.

 

A rovat új hírei

Hasonló