Jövő májusra kiépülhet az országos jégesőkár mérséklő rendszer

Hír

írta: ecolounge
2017/05/24

A 984 eszközből álló talajgenerátoros védőrendszer lefedi az egész országot, kétszáz készülék teljesen automatizált, míg közel 800 manuális indítású lesz.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Elnökének tájékoztatása szerint a fejlesztéshez 1,8 milliárd forint uniós keretösszegre lehetett pályázni, s a kamara - egyedüli pályázóként - joggal reménykedhet, hogy nyertes induló lesz. A hiányzó mintegy 300 millió forintot az országos agrárkamara adhatja majd a tagdíjakból.

A 984 eszközből álló talajgenerátoros védőrendszer lefedi az egész országot. Kétszáz készülék teljesen automatizált, míg közel 800 manuális indítású lesz. Ez utóbbiakhoz várják a vidéki gazdálkodók jelentkezését, akik a tervek szerint a minimálbér felének megfelelő díjazásért figyelnek, s ha az előrejelzések alapján szükséges, működésbe hozzák a telepített eszközt.

A kormány 300 milliárd forint értékben tervez támogatást nyújtani az árvíz és belvíz-védelemhez, melynek részét képezi a belterületi csapadékvíz elvezetés megoldása is.

 

forrás: MTI

A rovat új hírei