Mobiltelefon töltése hálózsákkal?

Hír

írta: Kiss Gábor
2013/06/20

Egy jól szabott sort vagy egy hálózsák kell csupán az okostelefon feltöltésére, no meg testmozgás. A Vodafone és a Southampton-i egyetem együttműködéséből született meg a Power Pocket, amely az emberi testhőt és a mozgási energiát használja fel új töltőrendszeréhez.

A találmány bevezetését kitűnően időzítették, a Power Pocket-et ugyanis a múlt héten tartott Wight-szigeti fesztiválon mutatták be. A nagy nyári bulik, kempingek, szabadtéri vakációk idején különösen hasznos, hogy a mai „telefonfüggő” nemzedékeknek ne legyen gondjuk legkedvesebb tárgyuk töltésére, ne kelljen hagyományos hálózatot keresniük.

A sortok esetében a mozgási energia az, amelyet a beépített intelligens anyagok elektromossággá alakítanak át, így viselője a puszta járásával fel tudja tölteni telefonját.

A hálózsákok esetében az anyaghoz kapcsolt modulok az alvó ember testhőjét dolgozzák fel.

Mennyire tartósak ezek a feltöltések? Nyolc óra egy hálózsákban 24 perc beszélgetésre, és 11 óra stand-by állapotra elegendő, feltéve, ha a hőmérséklet a hálózsákban eléri a 37 fokot. A sort esetében egy egész napos járkálás, tánc és egyéb mozgás 4 órányi töltést biztosít az okos telefonnak.

 

forrás: discovery, vodafone

A rovat új hírei

Hasonló