Napelemekkel szerelték fel a zirci Erzsébet kórházat

Hír

írta: MTI
2018/04/04

A 106 millió forint értékű naperőmű 638 napelemből áll, évente 35-40 százalékos energiamegtakarítást eredményez a kórház számára.

Az energiahatékonysági cselekvési terv a 2020-ig tervezett elképzeléseket tartalmazza a megújuló energia felhasználása tekintetében. Ebben jelentős hangsúllyal szerepelnek a középületeket érintő fejlesztések. A fejlesztési terv keretében 1160 milliárd forintot fordítanak arra, hogy megújuló energiát vonjanak be a rendszerbe. A klímavédelem, a szennyvízkezelés, a víztisztítás, a hulladékgazdálkodással összefüggő feladatok tartoznak ide.

Az elmúlt időszakban a zirci kórház több mint félmilliárd forintos uniós forrásból gazdálkodhatott. A fejlesztések részeként bővítik a krónikus belgyógyászati osztályt. Az új épületrész 300 millió forintos uniós támogatásból és 30 millió forint saját forrásból épül meg ez év novemberére. Megnyitják az épülethez tartozó kertet, új bejáratot és egy 150 négyzetméteres teraszt is építenek. Az infrastrukturális fejlesztésen túl az intézmény logisztikailag is megújult, egy következő pályázatból pedig a higiéniai és informatikai feltételek javulhatnak majd.

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló