Két napelemes busztárolót adtak át a BKV kelenföldi buszgarázsában

Hír

írta: MTI
2020/10/10

A fejlesztésnek köszönhetően az elektromos buszok villamosenergia-szükségletének negyven százalékát a társaság önerőből fedezni tudja.

A buszgarázsban történt fejlesztés tíz éven belül megtérül, hiszen csökkenti a BKV működési költségeit. Ilyen beruházások nemcsak a klímavédelem szempontjából fontosak, hanem hatékonyabb működést fognak eredményezni.

A kelenföldi buszgarázsból közlekednek a BKV elektromos buszai már negyedik éve. A BKV-nál jelenleg több mint száz, az infrastruktúrát érintő energiahatékonysági program fut. A telephelyen a napelemes rendszer 648 napelem-panelből áll. A most átadott, csaknem 162 millió forintból megvalósult napelemes rendszer összteljesítménye 200 kilowatt, és ez fedezi a buszgarázs éves villamosenergia igényének 9 százalékát.

Karácsony Gergely főpolgármester a  pénteki átadáson arról beszélt, a koronavírus-járvány "kicsit leállította a gazdaság pörgését", és lehetőséget ad arra, hogy újragondoljuk a gazdaság jövőjét, azt, milyen típusú gazdaságot szeretnénk hosszútávon. "Ha okosan ruházunk be a jövőbe, akkor át tudjuk állítani a cégek, a város, az ország és az Európai Unió működését a zöld gazdaság alapjaira" - hangsúlyozta, valamint kijelentette: "a főváros és a cégei képesek és alkalmasak olyan beruházások végrehajtására, amelyek az adófizetők számára is megtérülnek, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a zöld gazdasággal induljon el újra a növekedés."


Kép forrása: MTI, Szerző: Szigetváry Zsolt


forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló