Egy bálna utolsó percei: a Sea Shepherd egyik hatásos kampányvideója

Hír

írta: Kiss Gábor
2015/08/02

A vízi élet védelméért küzdő Sea Shepherd kampányvideójában David Field ausztrál színész alakítja a haláltusáját vivó bálnát. A felkavaró videó megtekintése csak erős idegzetűeknek ajánlott.

"Sokkoló a bálnákkal szembeni kegyetlenség, és mivel a legtöbb ember undorodik a bálnavadászattól, szerintem sokan nincsenek tisztában vele, hogy ezeket a szerencsétlen állatokat milyen brutális módon mészárolják le." - mondta David Field - "A Sea Shepherd támogatójaként a lehető legtöbb ember figyelmét fel akarom hívni erre a barbár módszerre, remélem közös erővel megálljt parancsolhatunk ennek a rémálomnak."

A bálnavadászok állítása szerint a bálna 5 perc alatt elpusztul. Az igazság azonban, hogy az állatot szinte a teljes végkimerültségig üldözik, mielőtt belelőnék a robbanó szigonyt, amely komoly belső vérzést okoz. A bálnát ezt követően bevontatják a hajóra, ahol újra és újra meglövik... míg végül a saját vérében fetrengve el nem pusztul.

Noha létezik egy közel 30 éve életbe lépett nemzetközi moratórium, amely a mai napig tiltja a kereskedelmi célú bálnavadászatot, ennek ellenére továbbra is több mint 1000 állatot ölnek le éves szinten. Erről itt olvashat. A szervezet bízik abban, hogy kampányvideójuk célba ér és további támogatásokat is sikerül szerezniük a bálnavadászat elleni harcukhoz.

 

forrás: Sea Shepherd, youtube.com, kreativ.hu

A rovat új hírei

Hasonló

Határozat az orvvadászat ellen

Mivel a vadon élő fajok elleni bűnözés súlyos mértékben fokozódott, az ENSZ egy történelmi jelentőségű határozatot fogadott ...