Ezt a jelmezt Tom Cruise is megirigyelné! - Házilag készített exoskeleton otthoni kellékekből és hulladékokból

Magazin

írta: ecolounge
2016/01/11

Peter Kokis főállásban biztonsági őrként dolgozik, szabadidejében pedig olyan jelmezeket épít, melyekkel megeleveníthet népszerű filmes karaktereket. A hobbiszobrász egyik legutóbbi műve "A holnap határa" című sci-fi film felfegyverzett, mechanizált külső vázruházata, az exoskeleton.

"Megfigyelem az egyes tárgyak formáját, és meglátom bennük a lehetőséget, hogy mit ábrázolhatnak. Tulajdonképpen bármi a jelmez része lehet, ha átformálom, elvágom, befestem. Többnyire műanyagot használok olyan tárgyakból, melyek minden háztartásban megtalálhatók" – írja a honlapján.

Hétköznapi tárgyak - így hulladékok - átváltozása
Legutóbbi alkotása egy katonai öltözet, melyet A holnap határa című film ihletett. Kokisnak nagyon megtetszett már a film bemutatója is, és rögtön beleszeretett Tom Cruise vázöltözékébe. Miután harmincszor megnézte az előzetest, elkezdte gyűjtögetni a kosztümhöz való anyagokat.

A holnap határa című film bemutatója:

"A robotépítős kalandjaim néhány évvel ezelőtt kezdődtek, tulajdonképpen viccként. Először Michael Bay Transzformereit igyekeztem lemásolni és kényelemből válogattam a ház körül található tárgyakból. Aztán ez az anyagválasztás egyre inkább művészi kiindulóponttá és kihívássá vált a többi építménynél is."

Ami a robotegyenruhát illeti, ehhez többek között egérfogót, konyhai stoppert, wc-papír tartót, dugóhúzót, slagot, cipőkitámasztót, zsanért, zseblámpát, iránytűt, telefonkábelt, korcsolyaélvédőt, doboztetőt, fogast, kupakot, radiátorgombot és játékteherautó alkatrészeket használt. A mű 300 óra alatt készült el.

Nem ez az egyetlen robotváz, mely ezzel a módszerrel készült. A honlapján látható galériában szerepel többek között Optimus fővezér - szintén a Transzformerekből -, egy brooklyni Terminátor (mely hasonlít a filmbéli hyperacélvázas halálosztóhoz de annál jóval kövérebb és barátságosabb) és találkozhatunk egy Alien-adaptációval is. Régi hardware-tartozékok, kidobásra szánt fürdőszobai és konyhai kellékek is szerepelnek az általa felhasznált és újrahasznosított alapanyagok között.

Csak kreativitás kell, és persze megfelelő alapanyag: Kokis azzal, hogy átlényegíti az ismert tárgyakat, egyúttal arra is felhívja a figyelmet, hogy észre sem vesszük, mennyi dologgal - így értékes hulladékokkal - vagyunk körülvéve. És bár nem kizárólag kidobásra szánt hulladékot hasznosít újra - hiszen a felhasznált alapanyagok között újszerű használati tárgyak is megtalálhatóak -, tekinthetünk rá úgy, mint progresszív hulladékművészre.

Kép forrása, további izgalmas fotókkal az alkotó weboldalán.

 

forrás: brooklynrobotworks.com

A rovat új hírei

Hasonló

Nick Gentry a "floppyművész"

A környezettudatosan gondolkodó művész  filmkockák, floppy lemezek és röntgenfelvételek felhasználásával készíti portréit.

Csúnyából szép - II. rész

A Csúnyából szép - I. című cikk folytatásaként öt másik hulladékművésszel és alkotásaikkal ismerkedhetünk meg.