Mit tehetek én? - Klímatudatossági alkotói pályázat gyerekeknek

Hír

írta: MTI
2021/02/03

A fiatalok klímatudatosságának erősítésére hirdettek fotó- és videópályázatot három nyugat-nógrádi településen: Balassagyarmaton, Ipolyszögön és Patvarcon. A pályázat egy nagyobb projekt része, a három önkormányzat közösen dolgozik a térség klímastratégiáján.

Mint írták, a Széchenyi 2020 program keretében 10,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítják meg a "Balassagyarmati térségi klímastratégia kidolgozása" című projektet, melyben kiemelt feladat a helyi lakosság, azon belül is a fiatalok szemléletformálása.

A projekt egyik részeleme egy helyi tanulmányi verseny, mely során a tanulók megismerkedhetnek az éghajlatváltozás hatásaival, a problémákkal, és megoldási javaslatokat kaphatnak úgynevezett jó gyakorlatok bemutatásával, amelyet saját életükben is hasznosítani tudnak a klímavédelem területén.

Ehhez kapcsolódóan fotó- és videópályázatot hirdettek "Mit tehetek én?" címmel. A pályamunkáknak egy fotó vagy rövid videó elkészítésével kell választ adniuk arra, hogy mit tehet a lakosság szűkebb környezetében a Föld vízkészletének megóvása és körültekintő felhasználása érdekében.

A pályázaton Balassagyarmat, Ipolyszög és Patvarc általános és középiskolás tanulói vehetnek részt február 28-án éjfélig, az eredményhirdetés és a nyertes pályamunkák bemutatása a Víz világnapján, március 22-én lesz. Mindkét kategóriában az első három helyezettet díjazzák.

A pályázat részletei itt olvashatók!


Kép forrása: pexels.com / Markus Spiske


forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

Ökosított ökoiskolák

A Földművelésügyi Minisztérium „ökoiskolák a helyes hulladékgazdálkodási szemlélet formálásáért” című pályázat ...

Megépült az "öko" iskola

Megépült a PSES egyetem zöld épülete, amely a várakozásoknak megfelelően elnyerte a LEED platinum minősítést.

Innovatív "öko" iskola

A Porter School of Enviromental Studies a harmadik olyan projekt Izraelben, amely elnyerte a LEED Platinum minősítést.