"Visszatért a barna medve a Vértesbe"

Hír

írta: MTI
2018/04/10

Egy csaknem fél éve tartó országos fafaragó verseny ért véget hétvégén, és gazdára lelt az Erdő Szobrásza Díj!

Szemerkélő esővel indult a nap az Erdőmentők Alapítvány botanikus kertjében, a Vértes Tábor területén, ahol az ország minden tájáról érkező művészek serényen telepítették a nevezett szobrokat, melyekben eztán generációk gyönyörködhetnek majd.

A feladat az volt, hogy a legvalósághűbb módon hozzanak létre erdei növényeket, állatokat, vagy gombákat, miközben megőrzik a fa természetességét. Eredetileg 50 alkotás nevezett, a döntőbe azonban csupán 17 csoda kerülhetett be.

A zsűrinek - melyben a fafaragó szakmán kívül a biológustól a természetfotósig számos érintett szakma helyet kapott - pokoli nehéz dolga volt, hiszen minden alkotás fantasztikusan sikerült és legtöbbször egy-egy ponton múlt csupán, hogy valaki dobogós lett-e, vagy sem.

A megmérettetés végére az Erdő Szobrásza Katona Szonja lett, aki egy csodálatos uhuval vitte el az első díjat, mely egy élethosszig viselhető cím is egyúttal.


forrás: MTI, Facebook

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

Megafonok az erdő hangoskönyvéhez

Az építészet és a természet szerencsés találkozásának gyümölcse, mely az észteknek az erdeikhez fűződő szoros kapcsolatát ...