A flavonoidokban gazdag kakaó az egészséges felnőttek kognitív teljesítményét fokozza Egy új kutatás szerint a gondolkodást igénylő, bonyolult feladatok megoldásában jobb eredményeket mutattak azok a résztvevők, ...
Egyes ehető rovarok olyan gazdagok antioxidánsban, mint a friss narancslé Először mérte meg az ehető rovarok antioxidánsszintjét egy tanulmány, s mint kiderült, a szöcskék és selyemhernyók annyi ...
Globálisan növekszik a teatermelés és -fogyasztás az elkövetkezendő évtizedben Az új FAO jelentés figyelmezetet az éghajlatváltozás a teatermesztésre gyakorolt hatásaira is.
Fejenként napi tíz adag zöldség és gyümölcs: 7,8 millió idő előtti halálozást előzhetne meg Napi tíz adag zöldség és gyümölcs fogyasztása évente 7,8 millió ember idő előtti halálát előzhetné meg egy új brit ...
4 dolog, amit tudnunk kell a naptejről! Néhány apróság, melyre nem árt figyelnünk a vásárlásnál és persze a napozásnál.
5 recept a ragyogó bőrhöz A természet patikájában számos olyan növény közül válogathatunk, melyeknek a bőrápolás terén is hasznát vesszük.
Ételinnováció: Vegánszalonna Az Egyesült Államokban sokféle étel készül laborban. Íme a húspótlók legújabb generációjának úttörője, az algából ...
Egészséges a bor, vagy sem? Ahány pártolója, legalább annyi támadója is akad a borfogyasztásnak. Vajon mi lehet az igazság a bor kapcsán?
Mégsem olyan egészségesek? Kétséges a vörösbor és az étcsokoládé egészségvédő hatása egy új kutatás alapján.