A délkelet-ázsiai gumigyártás okozta erdőpusztítás akár háromszor nagyobb, mint korábban azt feltételezték Egy nemzetközi kutatócsoport figyelmeztetett, hogy a növekvő globális gumikereslet fokozza a természetes erdőkre nehezedő nyomást ...
Zöld jövő útján a Lidl! A fenntarthatóságra való törekvés, a környezeti károk minimalizálása ma már minden szektor számára követelmény, nem kivétel ...
A flavonoidokban gazdag kakaó az egészséges felnőttek kognitív teljesítményét fokozza Egy új kutatás szerint a gondolkodást igénylő, bonyolult feladatok megoldásában jobb eredményeket mutattak azok a résztvevők, ...
Mi lesz veled, Afrika? - A kontinenst érinti leginkább a klímaváltozás Afrika az éghajlatváltozás által leginkább érintett kontinens, a szegénység, a kormányzási, irányítási problémák miatt ...
Vigyáznunk kell a méhekre, mert tőlük függ az élelem jövője Május 20-án ünneplik a méhek világnapját, először a történelemben.
Megvizsgálták a csokoládé karbonlábnyomát és az édesség más környezeti hatásait És ehhez figyelembe vettek mindent: az összetevők, a gyártási folyamat, a csomagolás, a szállítás és a keletkező hulladék ...
Igazságot a sütimnek! - Petíció Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének Állítsuk meg a pálmaolaj üzlet környezetrombolását és az emberi jogok sárba tiprását!
ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezet: Tovább emelkedtek a főbb élelmiszerek árai világszerte Tovább emelkedtek az élelmiszerárak a nemzetközi piacokon, leginkább a tejtermékek, a gabona- és húsfélék drágulása miatt - ...
Csaknem másfél milliárd munkahely és az összes termény háromnegyedének léte függ a beporzó állatoktól Ha nem állítják meg a méhek és lepkék számának csökkenését, az óriási veszélyt jelenthet az emberi jólétre - ...
9 élelmiszer, ami örökre eltűnhet az asztalunkról A megtermelhető ételek változatossága rohamosan csökken.
Kávé és fenntarthatóság Országunkban a kávé a legnépszerűbb élvezeti cikkek egyike, a háztartások 83%-a rendszeresen kávézik.