A legviccesebb edzésmódok

Hír

2015/03/27

Hol van már a sima kocogás, a jóga a parkban és a mezei step-aerobic? Aki haladni akar a korral, az a következő fitnesztrendekbe is belefuthat.

Ma már számtalan fúziós mozgásformával találkozunk, mely igyekszik ötvözni a hagyományos sportágak előnyeit. A legtöbb újonnan keletkező sportnál legalább akkora követelmény az eredetiség és a hatékonyság mint a szórakoztatás. Íme, néhány fitnesztrend, mely nemcsak hasznos, de vicces is.

Lótánc
Az utóbbi időben kezdtek divatba jönni az állatok mozgását utánzó sportágak. Ezek közül az egyik a prancercise avagy lótánc nevű edzésforma,mely a leírás szerint „ruganyos, ritmikus, a lovak járásához hasonló mozdulatokból áll és érdemes vidáman gyakorolni”. A különös edzésmód futótűzként terjedt a neten és több mint 10 millió látogatót vonzott a cég youtube oldalára. A rajongók között minden bizonnyal lókedvelők és gyermeklelkű felnőttek is akadnak.

Kangoo
A Kangoo az egyszerű ugrálást turbózza fel azzal, hogy a résztvevők speciális cipőt viselnek, melynek aljára rugót szereltek. A Kangoo-órán különböző koreográfiákat sajátíthatunk el, és nemcsak ugrálni, de futni, sőt, táncolni is megtanulhatunk, lábunkon a furcsa szerkezettel. Bónuszként akár olyan érzésünk is lehet, mintha a Holdra tévedtünk volna.

Hátrafelé futás
Az emberek sokmindent megtesznek, hogy a napi testedzés unalmas óráit egy kicsit feldobják. Nemcsak a szórakoztatás szülte, de a tudomány is támogatja a hátrafelé futás gyakorlatát. Azt mondják ugyanis, hogy ez jobban kíméli az ízületeket, és azok is élhetnek ezzel a módszerrel, akiknek sérülés miatt vigyázniuk kell a térdükre. Persze, nem árt az óvatosság, nehogy még nagyobb sebesüléseket szerezzünk az alternatív mozgásforma kipróbálása közben.

Beltéri szörf
A szobaszörf azoknak való, akiket ugyan vonz a hullámlovaglás világa, de nem szeretnék összevizezni magukat - legalábbis egyelőre. Akik tehát a szárazföldön szeretnék elsajátítani a szörfözés fogásait, azoknak nem kell mást tenniük, mint elmenni egy fitneszterembe, ahol találhatók olyan gépek, melyek a szörfdeszka mozgását utánozzák. Használóiknak segítenek abban, hogy megtanulják a szörfözéshez szükséges mozdulatokat és kifejleszzék a megfelelő izomcsoportokat. Hogyha netán mégis a tengerparton találnák magukat, fel legyenek készülve a várható kihívásokra.

Légjóga
Bár a jóga hagyományosan nagyon is a földhöz kötődő sportág, létezik már felfüggesztve végezhető változata is. Ebben a résztvevők a plafonra függesztett szalagokban végzik a mozdulatsorokat. Ez a mozgásforma segíti az izmok nyújtását és az ízületek gyógyítását.

A rovat új hírei

Hasonló

A nevetés hatásai

A nevetés pozitív láncreakciót indít el szervezetünkben, ezáltal segít megőrizni egészségünket is.