Helyi termelői és kézműves piac nyílik Zalaegerszegen!

Hír

írta: MTI
2020/08/28

Minden település életében jelentős esemény egy piac, egy olyan közösségi tér kialakítása, ahol találkozhat egymással a termelő és a vásárló. Most Zalaegerszeg gazdagodhat helyi termelői és kézműves piaccal.

A piac fontos közéleti szerepet is betölt, ahol a találkozás mellett egészséges, biztonságos, helyben termelt élelmiszerek cserélhetnek gazdát - mondta Feldman Zsolt, a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a zalaegerszegi Helyi Termelői és Kézműves Piac, valamint Göcsej Tudásközpont ünnepélyes alapkőletétele alkalmával.

Az Agrárminisztérium MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a piacbővítő beruházás a kormányzat támogatásával valósulhat meg 718 millió forintból.

A helyben termelt élelmiszerre egyre nagyobb igény van, a termelői piacok létrehozása, felújítása pedig lehetőséget ad a kistermelőknek, hogy a vásárlók számára vonzó, komfortos és korszerűen felszerelt környezetben árulhassák termékeiket, növelve a magyar áruk fogyasztását is. Ha hazait választunk, egyúttal sok ezer család megélhetését, a helyben maradást és a munkahelyek megtartását támogatjuk, csökkentjük az importfüggőséget és emellett az ökológiai lábnyomunk is kisebb lesz.

Feldman Zsolt örömtelinek nevezte, hogy a zalai megyeszékhely nagy hangsúlyt fektetett az itt élő emberek népi hagyományokban gyökerező kulturális örökségének ápolására. Ez a beruházás a megvalósuló Göcsej Tudásközpont révén lehetővé teszi ugyanis a helyi és környékbeli portékák piacra jutása mellett a helyi, göcseji parasztgazdálkodás és kézművesség hagyományainak felélesztését, ápolását is, növelve ezzel Zalaegerszeg turisztikai vonzerejét.

A beruházás tehát nagyban hozzájárul a város és környékének kölcsönös előnyökön alapuló és fenntartható gazdasági fejlődéséhez, az itt élő gazdálkodók és kézművesek jobb megélhetéséhez.


Kép forrása: pexels.com / Szerző: Erik Scheel


forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló