Mire használhatjuk a macskánkat?

Magazin

2015/10/21

A világ leghasznosabb macskái tudják, mivel legyenek gazdájuk segítségére.


A legtöbb macskatulajdonos természetesnek veszi, hogy kedvence a dörgölőzésen és a madártetemek bemutatásán túl nem kimondottan aktív a háztartásban. Ez azonban nem igaz az összes cicára, mert akadnak köztük, akiknek komoly a feladattudatuk, és bizony, keményen megdolgoznak a napi betevőért.

Ilyen állatokat sorakoztat fel Lisa Rogak Cats on the Job (Macskák munkában) című könyvében, melyből az alábbi válogatás is készült.

Biztonsági őr
A Bandai nevű játékgyártó cég angliai raktárának védelmére nem tipikus házőrzőt, hanem egy Millie nevű, bengáli házimacskát fogadott fel. Az eredetileg a leopárdmacska és a házimacska nászából született faj e példánya harcias természetével a hírek szerint igencsak megbízhatóan őrizte a játékokat.

Kép forrása: Wikipedia, Szerző: Rosana Prada

Súlyzó
A kutatások szerint sokkal hatékonyabban teljesíthetjük az edzéstervünket, ha egy barátunkkal járunk kondizni. Stephanie Jackson ezt az elvet fejlesztette tovább, amikor odakéredzkedő macskáját is bevonta a testedzésbe: felkapta és lenyomott vele néhány emelést. A macska ezek után Jackson rendszeres edzőpartnere lett, és együttműködésük gyümölcseként nemcsak az izmok növekedtek, de egy naptár is született.

Meteorológus
A New Hampshire-i obszervatóriumban már régóta alkalmaztak macskákat egerészés céljából, mígnem egyszercsak úgy döntöttek, kibővítik valamelyik jószág tevékenységi körét. Így vált Marty, egy fekete cicus az éjszakai műszak asszisztensévé, aki nemcsak a megfigyeléseket segíti, hanem a látogatókat is szórakoztatja.

Ha pedig mindez nem lenne elég, megfigyelhetjük, hogy milyen érdekes kísérletekre sarkallja a macskákat a felfedezőkedv.

 

forrás: mnn.com

A rovat új hírei

Hasonló

Állatkísérletek | 2. rész

Sokkoló kampányok és látványos sikerek szegélyezik a leghíresebb állatvédő szervezet útját. Reflektorfényben a PETA.