Sikeres volt a hulladékgyűjtési akció

Hír

írta: Kiss Gábor
2013/11/01

Sikeresen zárult az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akció, ez is utal arra, hogy egyre környezettudatosabb a magyar lakosság.

Az OHÜ idei akciójában több mint százezren vettek részt az ország 1025 településén, összesen 1089 helyszínen.

A szervezők 200 ezer pár kesztyűt és 150 ezer zsákot osztottak szét az önkéntesek számára, akik összesen 5-6 ezer tonna hulladékot gyűjtöttek össze.

A Századvég Gazdaságkutató friss közvélemény-kutatás eredményei szerint a magyar lakosság egyre környezettudatosabb. A kutatás szerint a lakosság 80 százaléka kíséri figyelemmel a környezetüggyel kapcsolatos problémákat, sokakat érdekel a szelektív hulladékgyűjtés, a vízvédelem, a tudatos vízhasználat és a levegő minősége. Az emberek 97 százaléka tartja fontosnak a természeti és a táji értékek ismeretét. Az adatokból kiderül az is, hogy a lakosság 66,5 százaléka nem tekinti tehernek a környezetvédelemmel kapcsolatos intézkedéseket, szabályozásokat.

A megkérdezettek közül a budapestiek 10 felsorolt közéleti témából a harmadik, negyedik legfontosabbnak tartják a környezet- és természetvédelem ügyét, míg vidéken ezt a negyedik, ötödik helyre rangsorolják.

 

forrás: MTI, youtube.com, ATV

A rovat új hírei

Hasonló

TeSzedd a Kéken!

A Teszedd a Kéken akció keretében az önkéntesek megtisztítják a kéktúra útvonalát.

Év végére 100%-os

Év végére teljes lesz a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés a fővárosban.