2800 kilométeres túraútvonal készült el Chilében, amely tizenhét patagóniai nemzeti parkot köt össze!

Hír

írta: Admin
2018/10/07

A majdnem háromezer kilométeres, nemzeti parkokat összekötő túraútvonal a Puerto Montt városától a Horn-fokig tart.

A túraút ötlete a Tompkins Conservation alapítványtól származik, amelyet Douglas Tompkins amerikai milliárdos hozott létre. Az alapítvány tavaly hatalmas földterületet adományozott a chilei kormánynak. Az adomány segítségével jött létre a 17 nemzeti park hálózata és az új túraútvonal, a La Ruta de los Parques de Patagonia. Az alapítvány nemcsak nemzetközi hírnevet akar az országnak "a világ legfestőibb túraútvonalával", hanem a természetvédelmen alapuló gazdasági fejlődés alapjának is tekinti - mondta Carolina Morgado, a szervezet igazgatója.

Tompkins, a lelkes környezetvédő és sportszermárka-alapító 2015-ben vesztette életét kajakbalesetben Chilében. Az üzletember hatalmas földterületeket vásárolt meg Chile déli részén és Argentínában, hogy megvédje természeti kincseiket. Özvegye, Kristine McDivitt Tompkins tavaly márciusban írt alá szerződést a chilei kormánnyal, amelyben a földeket az országnak adományozta, hogy egy nagyjából Svájc méretű nemzetipark-hálózatot hozzanak rajtuk létre.

Az alapítvány szerint a szerződés az "eddigi legnagyobb földadomány, amit magánszemély egy államnak tett".

Az új útvonal három létező turistautat foglal magában, a Déli utat, a Patagóniai csatornákat és a Világ vége nevűt. A gyéren lakott terület tavairól, folyóvizeiről, valamint gazdag növény- és állatvilágáról híres.

A turistaút-hálózat weboldala közlekedési és szállástanácsokkal is szolgál, megtalálható rajta több mint 50 GPS-alapú, letölthető rövidebb túra.


Kép forrása: Wikipedia, szerző: Saltos de Laja

 

címkék:  Chile GPS növény Svájc túra
forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló