3,5 millió forint két sárgadinnyéért

Hír

írta: MTI
2013/05/25

Japánban megszokott, hogy szinte aranyárban mérik a gyümölcsöket.

1,6 millió jenért (3,5 millió forint) kelt el két darab, összesen 3,7 kilós sárgadinnye egy japán gyümölcsaukción pénteken. A luxusáron mért gyümölcsök még így is csak a harmadik legdrágább sárgadinnyék a szapporói árverés történetében: 2008-ban 2,5 millió, egy évvel korábban pedig 2 millió jent fizettek a Jubari King elnevezésű gyümölcsökért - írta a Mainicsi Simbun japán napilap.

Az értékes gyümölcsök új tulajdonosa, egy helyi élelmiszer-nagykereskedés bejelentése szerint a sárgadinnyéket egy szapporói általános iskolának fogják felajánlani. "Remélem, a gyerekeknek ízleni fognak a dinnyék" - közölte a lappal a cég képviselője.

Japánban megszokott, hogy aranyárban mérik a gyümölcsöket: egy darab almáért a legtöbb boltban 1000-1500 forintnak megfelelő jent kérnek, az ananász, a sárgadinnye és más, ritkább gyümölcsök darabjai pedig gyakran forintban kifejezve öt számjegyű áron kerülnek a polcokra.

A hokkaidói Jubari városából származó sárgadinnyék még az elképesztő árak és magas minőség jellemezte japán piacon is különlegességnek, szinte státuszszimbólumnak számítanak, a gyümölcsöket a vásárlók általában elajándékozzák.

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

Termelői piac ajánló

Íme, néhány kellemes hangulatú, helyi piac, ahol beszerezhetjük az egészséges, napi betevőt.