A Természetvédelmi Világszövetség tagja lett a Jane Goodall Intézetek globális szervezete!

Hír

2019/11/20

Az International Union for Conversation of Nature (IUCN, Természetvédelmi Világszövetség) elfogadta a Jane Goodall Institute Global (a Jane Goodall Intézetek globális szervezete) felvételi kérelmét tagjai sorába.

Az IUCN környezetvédelmi szakembereket, kormányzati szerveket, helyi közösségeket, a tudományos, a civil, a magán- és az üzleti szféra képviselőit tömöríti szerte a világból. A tagság lehetőséget biztosít többek között a környezetvédelmi kérdéseket érintő, világszintű döntéshozatalban való részvételre, a természetvédelem iránt elkötelezett szereplők közti kapcsolat létrehozására és fenntartására, a kutatóhálózatba való bekapcsolódásba.

A svájci székhelyű, több mint 1200 tagot számláló szervezet fő célja a bolygó fenntartható jövőjének biztosítása és a természetvédelem. Nemzetközi irányelveket, megegyezéseket fogadott el a szervezet például a biodiverzitás, a klímaváltozás, a veszélyeztetett fajok védelme, vagy a világörökség témájában. A szövetség négy évente rendez kongresszust (World Conservation Congress), legközelebb 2020 nyarán, Franciaországban.

A Jane Goodall Institute Global két szavazattal fog rendelkezni a Természetvédelmi Világszövetségben, amelynek révén részt vehet a világközösségre vonatkozó természetvédelmi ajánlások és politika kialakításában.


Kép forrása: Wikipedia, Szerző: Erik (HASH) Hersman

forrás: Jane Goodall Intézet

A rovat új hírei