Európai hulladékos felmérés: hogyan látja a lakosság a témát?

Hír

írta: ecolounge
2015/12/16

Az Európai Bizottság felkérésére idén is részt vesz Magyarország az európai hulladékos felmérésben. A közvélemény-kutatás azt hivatott feltérképezni, mennyire és hogyan érzékelik a lakosok a hulladékokkal kapcsolatos problémákat, mennyire ismerik és használják ki a rendelkezésükre álló lehetőségeket a hulladékok keletkezésének megelőzése, a tárgyak újrahasználata és a hulladékká vált anyagok újrahasznosítása érdekében.

A kérdőívet 2016. január 31-ig lehet kitölteni.

A felmérést 2013 óta minden évben elvégzik a kontinensen, annak érdekében, hogy lássák, hogyan alakulnak, változnak a témához kapcsolódó ismeretek, és az ehhez való hozzáállás. A magyar nyelvű kérdőív kitöltése 5, maximum 10 percet vesz igénybe. A válaszadás anonim módon, név nélkül történik. A felmérésben 2016. január 31-ig lehet részt venni.

Az összesen hét nyelven zajló európai kutatásban olyan kérdésekre várják a választ, hogy Európa lakosai mennyire érzik magukat jól informáltnak hulladékokkal kapcsolatos kérdésekben, mekkora problémának érzékelik a témát, és arra is rávilágít, mit tudnak tenni a mindennapok során hozott egyszerű döntésekkel annak érdekében, hogy minél kevesebb hulladékot termeljenek, és minél optimálisabban használják ki a rendelkezésükre álló erőforrásokat.

A kérdőívet kitöltői hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarországról is értékelhető eredményt és hiteles képet kapjanak Brüsszelben, és ezáltal arra is hatással lehetnek, milyen irányban folytatódjon a szemléletformálás Európában.


forrás: OKTF NHI

A rovat új hírei

Hasonló

A rovat legolvasottabbjai