Európai Hulladékcsökkentési Hét: meghosszabbított jelentkezési határidő

Hír

2015/11/07

Az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) meghosszabbítja a jelentkezési határidőt az Európai Hulladékcsökkentési Hétre.
Az akciósorozathoz 2015. november 13-án (péntek) 12:00 óráig lehet csatlakozni a www.hulladekcsokkentesihet.hu oldalon. Az OKTF NHI a rekord érdeklődés miatt döntött a regisztráció meghosszabbítása mellett.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében 2014. évben 150 akcióötletet valósítottak meg önkéntesek Magyarországon. Idén több mint kétszer ennyi, összesen 373 hulladékcsökkentő, szemléletformáló akció valósulhat meg a kampány keretében 2015. november 21-29. között.

Tekintettel arra, hogy a kampány célja a figyelemfelhívás, és a hulladékokkal kapcsolatos szemléletformálás minél több önkéntes bevonásával, a rekord érdeklődés következtében a jelentkezési határidő egy héttel történő meghosszabbítása mellett döntött az Európai Hulladékcsökkentési Hét projektet Magyarországon koordináló OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI).

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétről

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében önkéntesek saját ötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. Az akciósorozat minden év novemberének utolsó hetében, az Európai Bizottság LIFE+ programja keretében valósul meg.
Az Európai Hulladékcsökkentési Hétnek minden évben van egy központi témája, idén ez a „Hozz ki többet kevesebből!”gondolat, amelynek lényege, hogy minél kevesebb erőforrás felhasználásával érjük el ugyanazt az eredményt. Ez jelentheti többek között tárgyak kreatív újrahasználatát, eszközök kölcsönadását, bérlését a megvásárlásuk helyett, termékek vásárlása helyett szolgáltatás nyújtását, mindezt az adott intézmény lehetőségeihez illeszkedve és a célcsoportot alkotó személyekre szabva.
Az Európai Hulladékcsökkentési Hét idén már ötödik alkalommal valósul meg hazánkban. A kezdeményezést az alkalommal az Európai Parlament is támogatja, vállalta a rendezvény védnökségét.

Az EP minden évben limitált számú projekteket támogat, és egy kezdeményezés mellé mindössze egy alkalommal áll oda. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampány évről évre népszerűbb Magyarországon, míg 2012-ben még csak 7, 2014-ben már 150 akciót valósítottak meg a keretében önkéntesek.

További információ az esemény weboldalán, ide kattinva.

 

forrás: OKTF-NHI

A rovat új hírei

Hasonló

Rekordszámú résztvevő

Minden eddiginél jobb eredménnyel zárult az idei Európai Hulladékcsökkentési Hét Magyarországon.