Több mint 500 horgászt kellett kimenteni egy sodródó jégtábláról

Hír

írta: MTI
2020/01/29

Egy mentőexpedíció 532 hobbihorgászt szállított partra egy sodródó jégtábláról kedden az orosz Távol-Keleten, a Szahalin sziget déli partvidékénél.

A több mint hat órán át tartó mentőakció, amelyben 15 ember vett részt, három Hivusz 10-es típusú légpárnás hajó segítségével, helyi idő szerint kevéssel éjfél előtt ért véget. A rendkívüli helyzetek minisztériuma helyi kirendeltségének közleménye szerint a balesetben senki sem sérült meg.

A jéghorgászat rendkívül népszerű sportág Oroszországban. Művelői a Szahalini hatóságok figyelmeztetése ellenére merészkedtek a veszélyes jégtáblára, amely mintegy 2 kilométerre sodródott el a parttól.

Ráadásul nem is ez az első eset, a horgászok többször kerültek már bajba felelőtlenségük miatt. 2012-ben mintegy 450 lékhorgászt kellett kimenteni egy hatalmas jégtábláról, amely a part menti jégtakaróról leszakadva az Ohotszki-tengeren sodródott egy ideig. Akkor tíz hajóval és csónakkal, illetve egy helikopterrel indultak a bajba jutottak segítségére, a mentésben összesen negyvenen vettek részt.


Kép forrása: commons.wikimedia.org / Szerző: Andshel


forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló